Divna vijest: Crnogorski reprezentativac pobijedio najtežu bolest, Omar opet može da misli o fudbalu

Još je u procesu sportskog oporavka, ali je dio tima. Upravo on je promovisao novu opremu Auea za narednu sezonu, klub je uz njega...

39689 pregleda 35 komentar(a)
Omar Sijarić, Foto: fc-erzgebirge.de
Omar Sijarić, Foto: fc-erzgebirge.de

U decembru prošle godine, 20-godišnji Omar Sijarić, mladi fudbalski reprezentativac Crne Gore, dobio je zastrašujuću dijagnozu – da boluje od kancera testisa.

Osam mjeseci kasnije, Sijarić je izliječen i na putu je da se vrati fudbalu!

Dramu i strah koji je preživljavao, borbu kroz koju je prolazio, mladić, igrač njemačkog Auea, ispričao je za klupsku televiziju.

Bolest mu je otkrivena slučajno, na doping testovima, prenose njemački mediji.

Prije zimske pauze prošle sezone, mladi fudbaler je dobio nalaz da je pozitivan na doping. Pojavila su se mnoga pitanja...

“Bio je to šok, jer nikada nisam bio bolestan ili povrijeđen”, kazao je Sijarić.

Pojavile su se sumnje da je riječ o kanceru testisa, pa je Sijarić dan kasnije bio na detaljnim pregledima u bolnici. Dijagnoza je brzo ustanovljena.

“Tumor testisa. Ali, ne u testisima, već u stomaku. Bio sam šokiran, uvijek sam se osjećao zdravim i nisam imao nikakve probleme. Plakao sam. Nije bilo lako...”, priča Sijarić.

Prva operacija je obavljena kako bi se vidjelo o kakvom je tumoru riječ.

“Bio je maligni tumor, znao sam da mi slijedi hemoterapija”.

Prošao je kroz četiri ciklusa hemoterapije od po sedam dana do maja, a krajem tog mjeseca obavljena je druga operacija. I tumor je odstranjen.

“Mislio sam da će operacija biti lakša, ali tumor je bio na nezgodnom mjestu. Rečeno mi je tada da sam skoro izliječen”, kazao je Sijarić.

Omar Sijarić
foto: fc-erzgebirge.de

Još je u procesu sportskog oporavka, ali je dio tima. Upravo on je promovisao novu opremu Auea za narednu sezonu, klub je uz njega...

Kaže, međutim, da sada želi da uživa u svemu, da provodi “vrijeme sa prijateljima i porodicom koji su, takođe, prošli kroz teške trenutke”.

Sprema se i za povratak na teren.

“Može da se kaže da je tijelo još slabo i da mi je potrebno još malo vremena”, rekao je Sijarić.

Povezani članci

16. Oktobar 2021.

Njemački mentalitet u crnogorskom dresu

Narednih dana Sijarić će obaviti detaljne sportske preglede, nakon kojih bi trebalo da zna kada bi mogao da se potpuno vrati fudbalu.

Sijarić je rođen u Fulendorfu (Njemačka), igrao je za Hejdenhajm i Turkguču, prije dolaska u Aue.

Omar Sijarić
foto: FSCG

Nastupao je za omladinsku selekciju Crne Gore, a upisao sedam nastupa za mladu reprezentaciju, uz jedan gol, protiv Švedske u oktobru prošle godine.

Bonus video: