Slađana Bulatović u Japanu: Novi izazov za kapitenku ženske selekcije

Bulatović je prethodne tri sezone igrala u španskom Raju Valjekanu, prethodno je nastupala za Albasete, mađarski Ferencvaroš, srpski Mašinac, Borac iz Banjaluke i Ekonomist

7820 pregleda 1 komentar(a)
Slađana Bulatović, Foto: FSCG
Slađana Bulatović, Foto: FSCG

Veliki transfer napravila je crnogorska fudbalerka - kapitenka reprezentacije Slađana Bulatović karijeru nastavlja u Japanu.

Bulatović je potpisala ugovor za ekipu Minavi Sendai, koja nastupa u elitnom rangu japanskog ženskog fudbala.

„Veoma sam srećna što sam potpisala za ovaj klub. Ovo je jedan od najvećih izazova u moje karijere i jedva čekam da zaigram za Minavi. Želim da se zahvalim klubu koji mi je pružio ovu šansu, što vjeruje u mene i učiniću sve što je u mojoj moći da pomognem timu da postiže uspjehe. Jedva čekam da se nađem na terenu sa novim saigračicama“, rekla je Slađana Bulatović nakon potpisivanja ugovora.

Bulatović je prethodne tri sezone igrala u španskom Raju Valjekanu, prethodno je nastupala za Albasete, mađarski Ferencvaroš, srpski Mašinac, Borac iz Banjaluke i Ekonomist.

Za reprezentaciju Crne Gore ima 55 nastupa i 15 golova.

U Japanu je ženski fudbal veoma razvijen, a selekcija te zemlje je bila prvak svijeta 2011. godine, vicešampion četiri godine kasnije, te osvajač srebrne olimpijske medalje u Londonu 2012.

Bonus video: