"Barsa mafija": Bivši as Reala optužio Katalonce da ucjenjuju De Jonga

Mediji skoro svakodnevno izvještavaju o zategnutim odnosima između čelnika Barse i igrača, koji odbija da ide, ali i da mu se smanji godišnja zarada, koju ima po ugovoru

4430 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Barselona po svaku cijenu želi da se oslobod Frenkija de Jonga, ne zato što se Holanđanin ne uklapa u ekipu, već zato što ima visoku platu, a klub još nije riješio sve finansijske probleme.

Mediji skoro svakodnevno izvještavaju o zategnutim odnosima između čelnika Barse i igrača, koji odbija da ide, ali i da mu se smanji godišnja zarada, koju ima po ugovoru.

Takođe, ne želi ni da se odrekne dugovanja iz prošle sezone, koja, navodno, iznose čak 14 miliona eura.

Barsa mu prijeti tužbom, Mančester junajted i Čelsi čekaju rasplet, a u Holandiji se o ovom slučaju priča kao o neviđenoj ucjeni.

Nekadašnji reprezentativac Rafael van der Vart je Barsino ponašanje nazvao “mafijaškim metodama”.

"Kako možete da kupujete igrače iako nemate novca? To je prvo pitanje. A Laporta. Ponosno predstavlja nove igrače, raširi osmjeh na svojoj velikoj glavi. Misli da je kralj”, rekao je bivši igrač Reala.

„Da li Frenki zarađuje previše? To nije tema. Potpišete ugovor, ili ga ispunite, ili odete pod odgovarajućim uslovima, ali ne ovako. Ovo je mafija, ovo je mafijaško ponašanje. Barsa je veliki klub, svi žele da odu tamo, ali mene bi sada bilo sramota da sada igram tamo“, dodao je Holanđanin.

Bonus video: