Druga liga: Zeta “debituje”, otvorena borba za elitu

Zeta, barem zasada, nije izraziti favorit za porvatak u Prvu ligu

4078 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Druga crnogorska liga startovaće danas, tri sedmice nakon što je počela Meridianbet 1. CFL.

Dva tima debituju u drugoligaškoj konkurenciji - Zeta, prvi crnogorski šampion, do ove godine standardni član elite, kao i ekipa Nikšića, koja je premijerno obezbijedila drugolišaki status kao jedna od dvije najbolje ekipe iz tri regije, uz ulcinjski Otrant-Olimpik.

Zeta, barem zasada, nije izraziti favorit za porvatak u Prvu ligu. Tim sa “Trešnjice” startuje drugoligaško takmičenje sa značajno podmlađenim timom, samo nekolicinom igrača koji su nastupali prošle sezone, te novim trenerom - Dragoljuba Đuretića je na klupi naslijedio Dejan Batrović, nekadašnji fudbaler Zete.

Bokelj, sa Miloradom Malovrazićem na klupi, pokušaće da uradi ono što nije uspio prošle sezone - da se barem dočepa baraža. Kotorani su definitivno u najužem krugu favorita.

OFK Mladost DG i Podgorica, duo sa “DG arene”, timovi koji imaju još dosta toga sličnog (ali različitog) nastupiće u istom rangu. Ostaje da se vidi da li će imati i iste ambicije... Mladost je prošle sezone stigla do baraža, a nedavno je potpisala ugovor FK Budućnost, koja će poslati mlade igrače da se kale...

Iz trke za vrh ne treba isključiti Berane, klub u koji je ušao inostrani kapital (“Niagara sports company”, predvođena poznatim hrvatskim menadžerom Endijem Barom), ali ni Igalo, na čijoj klupi sjedi Ivan Brnović.

Danas, u 1. kolu, sastaju se Igalo - Nikšić, Otrant-Olympic - Podgorica, OFK Mladost DG - Zeta, Kom - Bokelj, Berane - Grbalj. Mečevi počinju u 17 sati.

Bonus video: