podgorički mundijal

Lovćenska vila pobjednik premijernog izdanja Trofeja Podgorice

Lovćenska vila u finalu savladala Stupove 5:0

3182 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Facebook.com/trofejpodgorice
Foto: Facebook.com/trofejpodgorice

Pobjenik premijernog izdanja Trofeja Pogorice je Lovćenska vila, koja je u finalu savladala Stupove (5:0).

Strijelci za Lovćensku vilu, pred preko 1.500 gledalaca, bili su Filip Vujović, Miloš i Ivan Pejaković, te Miloš Radulović koji je postigao dva pogotka.

U meču za treće mjesto Gaučosi su pobijedili Kutjevo Montefruit 3:0 (Rejhan Dervišević, Lazar Stijepović, Luka Savović). Utakmice su počele minutom ćutanja zbog tragedije na Cetinju.

“Drago mi je što smo dominantno došli do trofeja, koji posvećujemo našem Cetinju. Hvala puno organizatorima na sjajnom turniru. Nešto slično ne postoji na našim prostorima i siguran sam da se vidimo i naredne godine”, poručio je Ivan Pejaković.

Nagrade najboljima je uručio gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, dok je individualna priznanja za najboljeg igrača (Jovan Kaluđerović (Lovćenska vila)), najboljeg strijelca (Filip Vujović (Lovćenska vila)), najboljeg golmana (Luka Mirković (Gaučosi)) i fer-plej ekipu (Underdogs) uručio Miloš Antić, glavni organizator turnira.

“Kada smo krenuli u organizaciju Trofeja Podgorice prvi cilj nam je bio da ovo kultno mjesto podgoričkog sporta oživi. Sada, mjesec dana i 84 utakmice posle, znamo da smo ispunili osnovnu misiju. Čuveni Poligon živi zahvaljujući svim ekipama, ali i publici koja je obarala rekorde po posjeti iz noći u noć”, poručio je Antić.

“S obzirom da planiramo da turnir postane tradicionalan, siguran sam da se družimo i idućeg ljeta, kao i da će interesovanje s obzirom na brojne pohvale za organizaciju biti još veće”, jasan je Antić.

Nagradni fond turnira koji je obezbijedio Glavni grad je bio 4.000 eura, dok je sav novac od kotizacija (3.600) opredijeljen za izgradnju Dječje kuće u Podgorici.