Senzacija na pomolu: Mundijal bez Argentine i Mesija?!

"Gaučosi" su šesti na tabeli, imaju isti broj bodova, po 25, kao i Peruanci, a bod manje od Kolumbije i Čilea. S obzirom da se Peru i Kolumbija sastaju u posljednjem kolu, Argentina bi pobjedom nad Ekvadorom u posljednjem kolu preskočila bar jednu selekciju
67 pregleda 9 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.10.2017. 01:48h

Kolo prije kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Argentina je ispod crte za plasman, čak i van baraža.

Prosto rečeno, u ovom trenutku Leo Mesi i jedna od najboljih nacionalnih selekcija svih vremena nisu učesnici Mundijala.

To, međutim, ne znači da su i otpisani. U igri ih je, neočekivano, održao Paragvaj, koji je u dramatičnom meču savladao Kolumbiju u gostima 2:1, iako je gubio do 89. minuta.

Argentina nije uspjela da savlada Peru (0:0), ali će izboriti plasman na Mundijal ako u posljednjem kolu savlada Ekvador u gostima.

"Gaučosi" imaju isti broj bodova, po 25, kao i Peruanci, a bod manje od Kolumbije i Čilea.

S obzirom da se Peru i Kolumbija sastaju u posljednjem kolu, Argentina bi pobjedom nad Ekvadorom preskočila bar jednu selekciju.

Ako Čile u posljednjem meču izgubi od Brazila, a Argentina osvoji bodove u Ekvadoru - izboriće i direktan plasman u Rusiju.

Tim Horhea Sampaolija djeluje, međutim, toliko neubjedljivo da nije isključeno da neće uraditi svoj dio posla na zatvaranju kvalifikacija.

Mesi i drugovi bili su nemoćni protiv Perua na "Bombonjeri", imali su svega nekoliko šansi, Mesi je pogodio stativu, a najbolje prilike nije iskoristio napadač Boke Dario Benedeto.

Kolumbija je mogla da osigura prolaz, protiv Paragvaja na domaćem terenu, a izgledalo je da će to i uraditi, kada je povela u 79. minutu golom Falkaa.

Paragvajci su, međutim, preokrenuli, preko Kardosa u 89. i Sanabrije u 91. minutu, spasili Argentinu, a sebi ostavili nadu da će u posljednjem kolu, u kome se sastaju sa Venecuelom, doći do baraža...

Bonus video: