crnogorski fudbaler se seli u škotsku

Hakšabanović dolazi u Seltik, igraće Ligu šampiona

Seltik će Rubinu platiti 6,5 miliona eura, koliko je ruski tim izdvojio za dolazak Hakšabanovića iz Norčepinga

21971 pregleda 14 komentar(a)
Hakšabanović, Foto: dif.se
Hakšabanović, Foto: dif.se

Crnogorski reprezentativac Sead Hakšabanović se seli na Ostrvo - ruski "Sport ekspres" javlja da je Seltik pristao da plati Rubinu 6,5 miliona eura, te da će Hakšabanović uskoro postati fudbaler škotskog šampiona.

Seltik je prvobitno planirao da odsutane od transfera zbog komplikacija koje mogu da nastanu u poslovanju sa ruskim klubovima, koji su pod fudbalskim embargom, kao i zbog činjenice da je finansijski promet evropskih zemalja sa Rusijom praktično u prekidu od početka rata u Ukrajini. Ipak, piše "Sport ekspres" na kraju je došlo do dogovora i transfer bi uskoro trebalo da bude realizovan.

Crnogorski fudbaler je prošlog ljeta iz Norčepinga prešao u Rubin. Ali, nakon ruske invazije na Ukrajinu, napustio je Kazanj i igrao na pozajmici u švedskom Đurgardenu. Pozajmica je istekla 30. juna, a Hakšabanović nije želio da se vratio u Rusiju.

Crnogorski reprezentativac je prije nekoliko dana kazao da trenira sam, nakon što je jedno vrijeme proveo na treninzima u švedskom Halmštadu, klubu u kome je i počela njegova karijera, a iz koga je još 2017. kao 18-godišnjak potpisao za Vest Hem.

Vest Hem ga je poslao na pozajmicu u Malagu, a nakon toga igrao je za Norčeping, odakle je stigao u Rubin.

Seltik je aktuelni šampion Škotske, prošle sezone je osvojio titulu ispred Rendžersa i obezbijedio direktno mjesto u Ligi šampiona.