Savić: Naredne kvalifikacije su naše!

"Treba da nastavimo da radimo, ovo je mlada ekipa koju tek čekaju velike utakmice. Vjerujem da su sljedeće kvalifikacije naše, da će ova ekipa dodatno stasati i da će ostvariti plasman na veliko takmičenje", kazao je fudbaler Atletiko Madrida
10 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Reuters
Stefan Savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.10.2017. 21:31h

Crna Gora mora što prije da zaboravi poraz od Danske i da se okrene onome što slijedi, prije svega narednim kvalifikacijama, kazao je defanzivac našeg tima Stefan Savić.

"Sokoli" su večeras pod Goricom poraženi od Danske sa 1:0, čime su šanse da se plasiraju u baraž za Mundijal sveli u domen teorije.

"Nažalost, nismo odradili utakmicu onako kako smo zamišljali, ali dali smo sve od sebe. Ostali smo brzo bez Stevana, a nismo imali ni Bećiraja - to je već bio preveliki hendikep. I bez njih smo probali da se vratimo nakon primljenog gola, imali smo neke polušanse, jednu dobru šansu, ali bilo je teško, Danci su vrlo iskusna i kvalitetna ekipa", kazao je Savić.

Crna Gora će za novu šansu za prvi plasman na veliko takmičenje morati da čeka naredne kvalifikacije, za Euro 2020.

"Treba da nastavimo da radimo, ovo je mlada ekipa koju tek čekaju velike utakmice. Vjerujem da su sljedeće kvalifikacije naše, da će ova ekipa dodatno stasati i da će ostvariti plasman na veliko takmičenje", istakao je fudbaler Atletiko Madrida.

Crna Gora je doživjela tri poraza u ovim kvalifikacijama, dva na stadionu pod Goricom - od Poljske i Danske, ali nijednom nije nadigrana, tvrdi Savić.

"Protiv kvalitetnijih reprezentacija bili smo rame uz rame, uradili smo više nego što je bilo ko očekivao. Vratili smo i kult reprezentacije. Cilj je bio da napravimo ekipu koja će narednih nekoliko godina igrati jake mečeve i boriti za plasman na veliko takmičenje. Momci su pokazali da su na pravom putu".

Savić zbog parnih kartona neće igrati u nedjelju protiv Poljske u Varšavi, na zatvaranju kvalifikacija.

"Žao mi je zbog kartona, desilo se to u žaru borbe, uvijek dajem sve od sebe, baš kao i moji saigrači".

Bonus video: