Tumbaković: Povreda Jovetića poremetila koncept, ovom timu treba vrijeme

"Ne kažem da bismo bolje prošli do kraja, jer ipak je razlika u kvalitetu. Ali, veliki je hendikep kada nemate Jovetića, još veći kada nemate ni Bećiraja", kazao je Tumbaković nakon poraza od Danaca
50 pregleda 11 komentar(a)
Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.10.2017. 21:15h

Selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković kazao je nakon poraza od Danske da je povreda Jovetića u 20. minutu potpuno poremetila koncept igre.

"Ne kažem da bismo bolje prošli do kraja, jer ipak je razlika u kvalitetu. Ali, veliki je hendikep kada nemate Jovetića, još veći kada nemate ni Bećiraja", kazao je Tumbaković, koji ništa ne zamjera svojim fudbalerima.

"Ne treba zamjeriti momcima, htjeli su, željeli su, trudili se, ne postioji nijedan koji nije ispunuo očekivanja. Imamo mladu i ambicioznu ekipu, koja još, međutim, nije spremna za tako jako i kontinuirano takmičenje kakve su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Posebno kada protiv sebe imate jednu izuzezno spremnu, motivisanu i kvalitetnu ekipu kao što je Danska. Ovom timu treba vrijeme", prokomentarisao je Tumbaković nakon meča.

Kvalifikacioni ciklus u kojem je praktično od početka bila 2. na tabeli,Crna Gora završava na 3. poziciji. Šanse da u posljednjem kolu izbori plasman u baraž su samo teoretske.

"Kada su kvalifikacije, tad se ne pravi se ekipa, već rezultat. Mi smo sticajem okolnosti morali da idemo paralelno i bili smo u igri sve do samog kraja. Nažalost, nismo uspjeli da ostvarimo bolji rezultat, bilo bi interesantnije da nismo izgubili od Danske, još bismo tražili neku šansu, ali idemo dalje. Ovim igračima treba vrijeme, da se dodatno afirmišu, naročito kroz rad u klubovima".

Ostala je utakmica u Varšavi protiv Poljske, u kojoj će Crna Gora biti hendikepirana - bez suspendovanih Savića i Vešovića, vjerovatno i bez povrijeđenog Jovetića.

"Puno smo problema imali i na ovom meču, osim Jovetića, Ivanić se povrijedio još na zagrijavanju, Simić je tokom meča tražio zamjenu... Biće teška utakmica u Varšavi, ali želimo da ostavimo dobar utisak. Poljaci igraju najvažniju utakmicu, koja može da im donese plasman za Mundijal. Mi možda nećemo biti spremni na nivou nekih zahtjeva koje smo postavili, ali ćemo se boriti", zaključio je Tumbaković.

Bonus video: