Veliki transfer: Hakšabanović je bio dijamant, perfektno će se uklopiti u Seltik

Seltik je juče dogovorio uslove transfera sa Rubinom iz Kazanja, prenijeli su mediji, za veliki transfer, vrijedan oko 6,5 miliona eura više praktično nema smetnji

14873 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Sead Hakšabanović bi danas trebalo da obavi ljekarske preglede i da nakon toga postane igrač Seltika, a dolazak crnogorskog reprezentativca u najveći škotski klub velika je vijest u tamošnjim medijima.

Seltik je juče dogovorio uslove transfera sa Rubinom iz Kazanja, prenijeli su mediji, za veliki transfer, vrijedan oko 6,5 miliona eura više praktično nema smetnji.

Škotsko izdanje "The Sun" donosi priču sa Šveđaninom Janom Jonsonom, koji je Hakšabanoviću prvi dao šansu u seniorskom fudbalu, dok je bio trener Halmštada.

"Sead je bio dijamant naše akademije", kazao je Jonson, koji je kasnije radio u Japanu, gdje je upoznao sadašnjeg trenera Seltika, Australijanca Anžea Postekoglua.

"Seltik za mali novac dobija veliko pojačanje. Hakšabanović je i sa 16 godina, kada je debitovao za prvi tim, bio skoro formiran igrač. Imao je brzinu i snagu, razmišljao je fudbalski, bio je jak tehničar. Mislim da će se perfektno uklopiti u Seltikov stil, jer može da igra na oba krila, kao i da bude 'desetka'. Znam da Postekoglu voli kreativne igrače, a Sead je baš takav".

Jonson je otkrio da je u vrijeme kada je Hakšabanović bio veliki talenat, razgovarao sa Arsenom Vengerom i preporučio mu da ga dovede.

"Tada sam mu skrenuo pažnju na Edegarda i Hakšabanovića. Sead je otišao u Vest Hem, mislim da klub tada nije imao strpljenja za njega", kazao je Jonson.

Hakšabanović je iz Vest Hema pozajmljivan Malagi i Norčepingu, koji mu je zatim otkupio ugovor, pa ga prošlog ljeta prodao Rubinu.

Iz Rusije je otišao u martu, nakon početka rata u Ukrajini, igrao na pozajmici u Đurgardenu.

Od 30. juna je bez kluba, imao je ponude iz Francuske i Belgije, ali kada se pojavila opcija za Seltik želio je samo u Glazgov.

Bonus video: