Šestica u Jerevanu: Poljaci marširaju ka Rusiji, Levandovski nadmašio Mijatovića

Poljska deklasirala Jermeniju u Jerevanu rezultatom 6:1 i kolo prije kraja došla na korak od direktnog plasmana na Mundijal
58 pregleda 0 komentar(a)
Robert Levandovski Poljska, Foto: Reuters
Robert Levandovski Poljska, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.10.2017. 18:02h

Poljsku izgleda ništa ne može da zaustavi na putu ka Mundijalu u Rusiji naredne godine.

Pretposljednja prepreka u kvalifikacijama je odrađena gotovo bez greške - Poljska je savladala Jermeniju u Jerevanu rezultatom 6:1 i došla na korak od direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Poljaci imaju 22 boda poslije devet odigranih utakmica, a jedini mečevi koje nisu pobijedili su sa Danskom (poraz od 4:0 u Kopenhagenu) i Kazahstanom (remi rezultatom u Astani - 2:2).

Pred duel sa Crnom Gorom u nedjelju veče, tim Adama Navalke ima šest bodova više od "sokola" i Danske, te gol-razliku plus 12 (24:12).

U Jerevanu nikakva dilema nije postojala, jer su gosti poveli već u 2. minutu golom Grosickog.

Onda je na scenu stupio Levandovski - pogodio je u 18. iz slobodnog udarca, potom u 25. poslije indirekta, pa je Poljska počela i da juri gol-razliku koja bi na kraju mogla da bude presudna...

U finišu prvog poluvremena Jermeni su smanjili na 3:1 (strijelac Hambardžumjan glavom poslije kornera Mhitarjana), ali je to bio samo bljesak domaće ekipe, jer se Poljska poigravala i u nastavku...

U 58. Blaščikovski je postigao četvrti pogodak za Poljsku, da bi šest minuta kasnije Levandovski upisao 50. pogodak za nacionalni tim (najbolji je strijelac u istoriji svoje reprezentacije).

As Bajerna je ispisao istoriju Poljske, ali i kvalifikacija za Mundijal - do sada je dao 15 golova, što niko nikada nije uradio u jednoj kampanji. Dosadašnji rekorderi bili su Peđa Mijatović i Ronaldo sa po 14 pogodaka.

U posljednjim trenucima meča je konačan rezultat postavio Volski.

Večeras od 20.45 Crna Gora dočekuje Dansku, a u istom terminu se sastaju Rumunija i Kazahstan.

Bonus video: