Nema više legendarnog trilinga: Modrić i Kros se oprostili od Kazemira

Hrvatski i njemački asovi posebno su se oprostili od dugogodišnjeg saigrača, pismima koje je objavila "Marka"

10807 pregleda 8 komentar(a)
Kazemiro, Modrić i Kros, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Kazemiro, Modrić i Kros, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Čuveni tri Kazemiro - Modrić - Kros više ne postoji.

Kazemiro je od juče i zvanično igrač Mančester junajteda, nakon što je ispisao istoriju sa Realom i bio član legendarnog trilinga asova u veznom redu.

Hrvatski i njemački asovi posebno su se oprostili od dugogodišnjeg saigrača, pismima koje je objavila "Marka".

"Dragi Kase, još se sjećam tvog debija za naš klub. Kako si samo bio živčan! Govorio sam ti da se smiriš, a sada kada razmišljam o tome shvatam kako je završila priča koja je tako počela. Što si sve osvojio i ostvario! Tvoja prva sezona u Realu bila je i moja i niko od nas nije mogao ni pomisliti što će nam sve fudbal donijeti.

Postao si pravi vođa. Uvijek si bio tu za saigrače i Real Madrid. Zajedno smo osvojili puno trofeja, ali meni su najvažniji zajednički trenuci s tobom iza kulisa, oni za koje ne zna niko osim nas. Ono što smo proživljavali svakog dana u trening-kampu Valdebebas. Posebno šale s tobom jer uvijek si bio sjajno raspoložen, čak i u stresnim situacijama i kod neuspjeha.

Smijanje s tobom tada mi je donosilo duševni mir. Sama spoznaja da ću se okrenuti i vidjeti tebe, te da ću čuti 'njega, njega'. Bio si najbolji tjelohranitelj na svijetu. Nedostajaćeš mi, ali ti želim sve najbolje. Čovjek i profesionalac kao ti to zaslužuje. Prijatelju, hvala ti na svemu i srećno!", napisao je Modrić.

"Sa tobom, dragi moj Kaze, bilo je nemoguće ne oznojiti se... u bilo kojoj situaciji. Zato što nam nisi dozvolio da se opustimo ni u turskom kupatilu. To je obavještenje za tvoje nove kolege. Jer sa tobom je čak i tursko kupatilo bilo teretana...

Nedostajaćeš mi. Kao profesionalac. Kao vrhunski igrač. Kao borac koji me je spasavao... Ali, prije svega, kao dobar čovjek.

Sada su nam se sportski putevi razišli, ali je ostalo naše prijateljstvo. Uvjeravam te.

Želim ti sve najbolje, vidimo se uskoro", napisao je Kros.

Bonus video: