Trenerska vrteška: Ostavka Novovića, Nedović se vraća u Iskru?

Milivoje Novović je u prvom trenerskom poslu uveo Iskru u evropske kvalifikacije, od sinoć nije trener u klubu

12639 pregleda 20 komentar(a)
Novović je vodio Iskru do istorijskog rezultata za klub iz Dailovgrada, Foto: FK Iskra
Novović je vodio Iskru do istorijskog rezultata za klub iz Dailovgrada, Foto: FK Iskra

Trenerska vrteška obilježava start prvolgaške sezone, a nakon četiri kola već tri trenera nisu na svojim pozicijama - poslije Budućnosti i Sutjeske, trenera mijenja i Iskra.

Milivoje Novović je ponudio, a uprava kluba prihvatila njegovu ostavku, nakon poraza od Arsenala na svom terenu (3:2), poslije kojeg je Iskra na začelju sa samo bodom iz četiri utakmice.

"Vodili smo do osam minuta prije kraja, promašili penal, tri, četiri zicera... Nije se dalo baš kao i u remiju sa Rudarom, a dva poraza su bila očekivana od ekipa koje se bore za titulu. No, moje samopoštovanje i odgovoran odnos prema sebi, klubu.., su uticali da ponudim ostavku, koja je prihvaćena", kazao je Novović.

On je u martu preuzeo Iskru, i u prvom samostalnom poslu obezbijedio je klubu iz Danilovgrada izlazak u evropske kvalifikacije.

"Pošao je veliki broj igrača tokom ljeta, došlo dosta novih i bilo je premalo vremena da se ekipa uklopi. Uostalom imamo samo jednog špica, i smatram da bi to bio izazov i za Klopa da uklopi u tako kratkom vremenu. Ipak, ja nisam osoba koja bježi od odgovornosti i ponudio sam ostavku. Ekipi i klubu želim uspješnu sezonu i napredak", kazao je Novović.

Prvi kandidat da ga naslijedi je Aleksandar Nedović, koji je prije desetak dana napustio Budućnost.

Bio bi to Nedovićev povratak na klupu danilovgradskog kluba, kojeg je vodio od 2017. do 2021. godine, i sa kojim je prvi put izborio izlazak na evropsku scenu.

Bonus video: