Koliko imaju godina: Kad djeca igraju protiv momaka

Nakon poraza od Sijera Leonea, FFRIM je odlučio da poštedi svoju djecu, jer su igrali protiv fizički znatno naprednijih rivala, o čemu govore i fotografije s meča

4045 pregleda 1 komentar(a)
Mladi fudbaleri Sijera Leona u plavim i Mauritanije u bijelim dresovima, Foto: www.facebook.com/ffrim/
Mladi fudbaleri Sijera Leona u plavim i Mauritanije u bijelim dresovima, Foto: www.facebook.com/ffrim/

Godinama se oko nekih fudbalera iz Afrike vodi polemika koliko imaju godina, jer prečesto veoma mladi zablistaju, a karijere im se “ugase” kada bi trebalo da budu u zenitu.

“Sumnjiv” je bio nekadašnji napadač Intera i Njukasla Obafemi Martins, njegov sunarodnik iz Nigerije Jakubu Ajegbeni, a najpoznatiji je slučaj nekadašnjeg člana mladog tima Lacija, Kamerunca Žozefa Minale, koji je sa zvaničnih 17 godina izgledao kao da ima 30-ak...

Da se stvarno na Crnom kontinentu nešto “muti” govori i odluka Fudbalskog saveza Mauritanije (FFRIM), koji je povukao svoju ekipu s regionalnog turnira za igrače do 15 godina.

Nakon poraza od Sijera Leonea, FFRIM je odlučio da poštedi svoju djecu, jer su igrali protiv fizički znatno naprednijih rivala, o čemu govore i fotografije s meča.

Jednostavno, igrala su djeca protiv momaka, pa je takav potez čelnika Saveza sasvim razumljiv.

”Uvijek smo se trudili da naše mlađe selekcije učestvuju na svim mogućim takmičenjima, ali na ovom U15 turniru u Liberiji je jasno da godine učesnika su daleko od dozvoljenih za učešće. Zbog straha za zdravlje naših igrača i mogućnosti da dožive teže povrede od starijih rivala, odlučili smo da se povučemo s turnira Regije A u Liberiji”, piše u saopštenju Izvršnog komiteta FFRIM-a.

Iz Mauritanije su obavijestili predsjednika Fudbalske asocijacije Afrike (CAF) Patrisa Motsepea zbog čega su odustali i pozvali ga da istraje u izgradnji fudbala u Africi na zdravim osnovama.

Bonus video: