Lids razigran protiv lošeg Čelsija, Brajton nastavio dobar niz na početku sezone

Lids - Čelsi - 3:0, Vest Hem - Brajton 0:2

5295 pregleda 0 komentar(a)
Kukurelja i Rodrigo, Foto: Reuters
Kukurelja i Rodrigo, Foto: Reuters

Nakon tri kola ekipa Lidsa ne zna za poraz u Premijer ligi - ekipa iz Jorkšira je danas na domaćem terenu u blistavoj partiji savladala Čelsi (3:0) i nanijela "plavcima" prvi poraz u sezoni.

Lids je prvi put poslije 2002. godine savladao Čelsi u Premijer ligi.

Odličan meč od prvog do posljednjeg minuta odigrali su fudbaleri Lidsa, za razliku od rivala koji je tokom čitavog susreta bio u lošem ritmu, bez energije.

Čelsi je prvi zaprijetio preko Sterlinga, na drugoj strani uzvratio je Harison, a onda su domaći u 33. minutu i poveli. Tijago Silva je vratio loptu Mendiju, koji se poigravao ispred gola, što je iskoristio Aronson, uzeo loptu senegalskom golmanu i zatresao mrežu.

Premijer liga
foto: Reuters

Četiri minuta kasnije već je bilo 2:0 - Sterling je napravio faul blizu kaznenog prostora, prekid je izveo Harison, a gol postigao Rodrigo. Brazilac igra sjajno na početku sezone i danas je postigao već četvrti pogodak.

Čelsi je bio bez reakcije u prvom dijelu, u drugom je Tomas Tuhel promijenio formaciju, pokušao nešto da uradi, ali je na kraju njegova ekipa primila još jedan pogodak. I ponovo su akteri bili Rodrigo i Harison. Ovog puta strijelac drugog gola je asistirao, a Harison pogodio.

Premijer liga
foto: Reuters

Do kraja meča Čelsi je ostao sa igračem manje, jer je Kulibali zbog dva žuta kartona morao ranije u svlačionicu.

A u odličnoj formi je na početku sezone i Brajton. "Galebovi" su danas u Londonu slavili protiv Vest Hema 2:0 i upisali drugu pobjedu ove sezone.

Strijelci za goste bili su Mekalister i Trosar.

Vest Hem je pretrpio i treći poraz. "Čekićari" su jedina ekipa bez postignutog gola nakon 270 minuta fudbala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: