Jezero je hit iako je promijenilo pola tima

Plavljane su njihovi bivši igrači Mamadu Mendi i Rodrigo Faust u subotu spriječili da preuzmu prvo mjesto, ali bez obzira na to početak sezone je fenomenalan

4317 pregleda 6 komentar(a)
Jezero imalo 2:0, Petrovac izbjegao poraz, Foto: FSCG
Jezero imalo 2:0, Petrovac izbjegao poraz, Foto: FSCG

U momentu kada je sudija pokazao četiri minuta sudijske nadoknade, Jezero je popustilo i primilo gol kojim je ostalo bez šanse da, makar na dan, bude lider prvoligaškog karavana.

Plavljani su imali dva gola prednosti protiv Petrovca u Beranama u 5. kolu, ali je remi potpisao doskorašnji igrač Jezera - Argentinac Rodrigo Faust (2:2).

Uprkos podatku da su na vrhu liste strijelaca dva doskorašnja fudbalera Jezera, a velika pojačanja Petrovca (Mamadu Mendi sa pet i Faust sa četiri pogotka), Plavljani su u pet utakmica sabrali 10 bodova i najprijatnije su iznenađenje starta Meridianbet 1. CFL.

„Ne znam zaista kako je Faust uspio ležeći da proslijedi loptu u mrežu nakon nekoliko odbitaka u 90. minutu. U Crnoj Gori to valjda samo on može. Ostaje žal, jer smo odigrali najbolju utakmicu, a nismo slavilii, mada su i oni bili opasni i utakmica je bila fantastična. Izgubili smo dva boda, ali smo stvorili više šansi protiv Petrovca od Budućnosti i Dečića zajedno! Uz Arsenal smo najprijatnije iznenađenje, ali ne treba zaboraviti da je naš budžet najmanji u ligi”, sumira utiske Rade Petrović, trener Jezera.

Osim dvojice sjajnih strijelaca, iz Jezera je u Petrovac pošao i trener Mladen Lambulić. Petrović navodi da je Jezero, ipak, sasvim drugačija ekipa u odnosu na prethodnu odličnu sezonu kluba.

„Nisu samo Faust i Mendi, pošlo je dosta drugih bitnih igrača, ali smo i doveli fudbalere koji se nameću i pokazuju klasu. Povoljna je okolnost da je Jezero familijaran klub, gdje dosta važnih igrača ostaje iz ljubavi u Plavu, uprkos kvalitetu koji im garantuje da mogu da igraju značajnu ulogu u većim klubovima”.

Petrović navodi da je atmosfera fantastična, ali da nedostaju uslovi.

„Samo dva puta sedmično treniramo na stadionu u Beranama, a ostalo na terenu u Plavu. Za razliku od nas, Petrovac ima dugačku klupu sa igračima koji su možda i kvalitetniji od nekih prvotimaca. Nama su, uz to, i povrede pravile probleme, jer jedini lijevi bek i omladinski reprezentativac Joković se tek oporavio od povrede. Iako prinudnim pokrivanjem te pozicije, dobro smo prošli. Većem kvalitetu igre doprinio je i oporavak Dedića i Kontića, a mladi bonus igrači Balša Tošković i njegov imenjak Ćetković su se odlično uklopili”.

Visoka pozicija na tabeli i dobra igra ne mijenjaju primarni cilj Plavljana.

„Opstanak je cilj, ali i da pružimo šansu i afirmišemo što više mladića. Naročito iz Plava. Doveli smo i iskusne Vojina Pavlovića, Marka Vukovića, te dvojicu Japanaca, ali zbog problema sa koronom čekamo na njihov doprinos”, zaključio je Petrović.

Bonus video: