Glavni grad ustupa parcelu Zabjelu za izgradnju pomoćnog terena

Iz Glavnog grada podsjećaju da su u prethodnom periodu posredstvom Sekretarijata za kulturu i sport podržali rad FK Zabjelo što će biti praksa i u narednom periodu

6825 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Glavni grad
Foto: Glavni grad

Glavni grad Podgorica ustupiće parcelu fudbalskom klubu Zabjelo za izgradnju pomoćnog terena.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je sa saradnicima obišao ovaj fudbalski klub koji, kako je kazao Vuković, ima izuzetan značaj.

„Poštujući bogatu sportsku tradiciju FK Zabjelo i činjenicu da su ovdje ponikli brojni fudbalski asovi, mi u gradskoj upravi smo nastojali i tokom prethodnog perioda da pomognemo da se klub održi, pošto je u jednom trenutku zbog teške finansijske situacije dalje funkcionisanje kluba bilo dovedeno u pitanje. Na svu sreću, tu smo brigu prebrinuli, a odnedavno imamo i novu veoma agilnu, posvećenu upravu i danas je dobra prilika da sa tim ljudima razmijenimo ideje o tome kako bi Glavni grad mogao pomoći na putu konsolidacije kluba. Ono što je za nas najvažnije jeste da se u okviru ove sportske organizacije otvori prostor za rad sa mlađim kategorijama“, kazao je Vuković.

Vuković je dodao da ga raduje što se podgorička djeca sve više okreću sportu i što će u perspektivi neki od njih birati i da se profesionalno bave fudbalom.

Zabjelo
foto: Glavni grad

Gradonačelnik je obišao i lokaciju u neposrednoj blizini fudbalskog kluba za koju je planirano da bude ustupljena na korišćenje Zabjelu.

„Riječ je o tri katastarske parcele u vlasništvu Glavnog grada koje imamo namjeru da damo na korišćenje FK Zabjelo za potrebe izgradnje pomoćnog terena i na taj način će se stvoriti mnogo bolji uslovi, najprije za razvoj fudbalskih talenata. U svakom slučaju, raduje me to što prepoznajem jednu novu energiju u upravljačkoj strukturi fudbalskog kluba i obećao sam našim prijateljima da ćemo mi biti tu, kao što smo bili i do sada, da damo sve od sebe, da sačuvamo klub i da ga u organizacionom i svakom drugom smislu podignemo na još viši nivo“, poručio je Vuković.

Iz Glavnog grada podsjećaju da su u prethodnom periodu posredstvom Sekretarijata za kulturu i sport podržali rad FK Zabjelo što će biti praksa i u narednom periodu.

"Takođe, u pogledu infrastrukture Agencija za stanovanje je tokom 2018. i 2020. godine izvodila zanatske radove, a u 2022. je izvršena zamjena fasadne bravarije na prostorijama kluba. Pored toga, ekipe Vodovoda i kanalizacije izvršile su izmještanje postojećeg priključka i ugradnju novog, a završen je i iskop i polaganje cjevovoda u dužini 200m sa pratećim priključcima na glavni cjevovod", piše u saopštenju.

Sekretar Zabjela, Dalibor Nikolić kazao je da je zahvalan gradonačelniku na posjeti i da je zadovoljan današnjim obilaskom, naročito zbog obilaska parcela koje se nalaze pored stadiona, a koje bi trebalo da budu pretvorene u pomoćni stadion što je od izuzetnog značaja za dalji rad ovog kluba.

Nikolić je kazao i da je FSCG dao zeleno svjetlo za izgradnju terena i da se nada da će to biti u najkraćem roku, odnosno do početka sljedeće sezone, kako bi mogli da kvalitetno planiraju treninge.

Bonus video: