Smoling donio Romi tri boda: "Vučica" sa maksimalnim učinkom čeka derbi protiv Juventusa, Zaniolo zabrinuo Murinja

"Vučica" večeras u 2. kolu Serije A savladala Kremoneze 1:0

7974 pregleda 2 komentar(a)
Smoling, Foto: Shutterstock
Smoling, Foto: Shutterstock

Na prvi pogled bi se reklo da je Roma imala lak raspored na početku sezone u Seriji A, ali je "vučica" do pobjede nad Salernitanom (1:0) u 1. kolu i večeras protiv Kremonezea, takođe 1:0, došla teže nego što su navijači očekivali.

Istina, imala je Roma večeras mnogo šansi, da je imala sreće, pobjeda je mogla da bude i ubjedljivija, ali je najvažnije da je ekipa uzela sva tri boda pred sljedeće kolo i derbi sa Juventusom.

Jedini gol večeras na "Olimpiku" postigao je Kris Smoling u 65. minutu. Lorenco Pelegrini je izveo korner, a štoper Rome bio sam na drugoj stativi i glavom zatresao mrežu.

Ono što je za brigu, to je stanje Zaniola. Italijanski fudbaler je prilikom jednog napada krajem prvog poluvremena nezgodno pao, povrijedio je rame, pa je izašao iz igre. Koliko je povreda ozbiljna biće jasnije narednih dana.

A Zaniolo je bio opasan prije izlaska iz igre. Imao je dvije prilike, kreirao je šanse, umalo upisao asistenciju za Dibalu i bio jedan od najopasnijih igrača "vučice".

Roma je već u trećem minutu mogla do pogotka, ali je Pelegrini bio neprecizan, da bi pet minuta kasnije pokušao i Ejbraham.

Imala je Roma dosta prostora za igru, ali jednostavno u nekim situacijama nije imala sreće.

U drugom poluvremenu je El Šaravi, koji je zamijenio Zaniola, pogodio prečku, lopta se odbila do Dibale, koji je šutirao pored gola.

Nakon toga gosti su imali jednu od rijetkih šansi, ali je Desers bio neprecizan.

Pet minuta nakon pokušaja Desersa Roma je povela i svi na "Olimpiku" su odahnuli.

Nakon primljenog pogotka gosti su pokušali preko Lohošvilija, ali je Patrisio bio siguran, a onda je u 91. minutu Pikel sjajno šutirao, ali je lopta završila pored gola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: