Ten Hag može da odahne, pobjeda Junajteda u derbiju, Liverpul je u većoj krizi od "đavola"

Mančester junajted savladao Liverpul 2:1 u 3. kolu Premijer lige

5983 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon dva kola Premijer lige mediji na Ostrvu više su pisali o krizi u Mančester junajtedu, ali se nakon večerašnje utakmice protiv Liverpula čini da je kriza veća u taboru "redsa".

Mančester junajted je večeras u trećem kolu savladao velikog rivala 2:1, upisao prvu pobjedu ove sezone i prvu nad Liverpulom u Premijer ligi još od marta 2018. godine.

Menadžer "đavola" Erik ten Hag je stigao do prvog trijumfa na klupi "đavola" u zvaničnim mečevima i to protiv najvećeg rivala. Ovo bi mogla da bude prekretnica sezone za Mančester junajted.

Ten Hag je odlučio da Ronalda, Megvajera, Šoa i Freda ostavi na klupi i ispostavilo se da je to bio sjajan potez. Junajted je od starta zaigrao sjajno, Elanga je u 10. minutu pogodio stativu, da bi domaći do vođstva stigli šest minuta kasnije - Eriksen i Elanga su odigrali dupli pas, mladi švedski internacionalac asistirao Sanču, koji je sjajno prevario Milnera i Alisona i postigao gol.

Nakon toga je Junajted i dalje bio bolji rival, Rašford je imao šansu, ali je njegov udarac blokirao Gomez, dok je iz slobodnog udarca zaprijetio Eriksen.

Liverpul je bio loš u prvom poluvremenu, ali je u finišu tog dijela mogao do pogotka. Milner je nakon kornera slabo udario loptu, a Bruno Fernandeš u želji da otkloni opasnost umalo postigao autogol.

U drugom dijelu je Luis Dijas imao šansu na jednoj, a Rašford na drugoj strani, ali su golmani odradili dobar dio posla.

Ipak, Rašford je uspio da postigne pogodak - u 53. minutu je izbjegao ofsajd zamku i donio veliku prednost svom timu.

Liverpul je smanjio u finišu - De Hea je odbranio udarac Karvalju, ali je Salah sproveo loptu u mrežu. Salah je postigao 120. pogodak u dresu Liverpula i na listi se izjednačio sa Stivenom Džerardom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: