Sve je spremno za veliki transfer: Hakšabanović stigao u Glazgov, čeka se potpis na ugovor sa Seltikom

Hakšabanović u veliki škotski klub stiže iz ruskog Rubina, a mediji javljaju da nije riječ o pozajmici, već da će Seltik platiti obeštećenje za njega

8005 pregleda 3 komentar(a)
Sead Hakšabanović, Foto: Printscreen
Sead Hakšabanović, Foto: Printscreen

Sve je spremno za veliki transfer crnogorskog reprezentativca - Sead Hakšabanović (23) je stigao u Glazgov, obavio je ljekarske preglede i samo ga još formalnost dijeli da zvanično bude igrač Seltika.

Hakšabanović u veliki škotski klub stiže iz ruskog Rubina, a mediji javljaju da nije riječ o pozajmici, već da će Seltik platiti obeštećenje za njega.

Iznos neće biti traženih 6,5 miliona eura, već manji, jer je Rubin, nakon dugih pregovora, pristao da smanji cijenu, jer je 23-godišnji ofanzivni vezista i krilni napadač jasno stavio do znanja da neće da se vraća u Rusiju.

Hakšabanović je prošlog ljeta stigao u Rubin, ali je iskoristio mogućnost da ode, nakon što je Rusija suspendovana iz fudbalskog sistema, zbog invazije na Ukrajinu.

Vratio se u Švedsku, na pozajmicu u Đurgarden, a od 30. juna čeka da se njegova i želja Seltika pretvore u transfer.

Seltik će ove sezone igrati u Ligi šampiona. Riječ je o kultnom klubu, koji je 1967. godine postao prvi britanski klub koji je osvojio evropsku titulu.

Seltik je 52 puta bio prvak Škotske, a 40 puta je osvojio Kup.

Hakšabanović je klupsku karijeru počeo u Švedskoj, zemlji u kojoj je rođen. U seniorskoj konkurenciji debitovao je još kao 15-godišnjak za Halmštad, odakle je 2017. sa samo 18 godina potpisao za Vest Hem.

Vest Hem ga je poslao na pozajmicu u Malagu, a nakon toga igrao je za Norčeping, odakle je stigao u Rubin.

Za selekciju Crne Gore je debitovao prije pet godina, upisao 28 nastupa i jedan gol.

Bonus video: