Ten Hag: Ovo je tek početak, imamo prave igrače

Mančester junajted sinoć slavio protiv Liverpula 2:1 i upisao prvu pobjedu u sezoni

4466 pregleda 0 komentar(a)
Ten Hag, Foto: Reuters
Ten Hag, Foto: Reuters

Erik ten Hag konačno ima razlog da bude zadovoljan - Mančester junajted je sinoć savladao Liverpul 2:1 i upisao prvu pobjedu ove sezone u Premijer ligi.

Bila je to i prva Ten Hagova pobjeda u zvaničnim mečevima na klupi "đavola".

„Možemo da pričamo o taktici, ali sve se svodi na stav. Igrači su komunicirali međusobno i bili su borbeni. Želio sam drugačiji pristup i drugačiji stav i to smo i donijeli na teren. Ovo je tek početak. Mislim da možemo da igramo bolje i da budemo opasniji. Da budemo tim i da pokažemo borbenost, to je ono što smo vidjeli“, rekao je Erik ten Hag za Skaj Sport.

Junajted je slavio golovima Sanča i Rašforda, poraz Liverpula ublažio je Salah.

„Rekao sam da moramo da djelujemo na terenu, a ne da previše pričamo. Rekao sam da moraju da budu sigurni da su tim. Da budu hrabri, da se bore, da daju opcije jedni drugima. Srećan sam zbog toga što su Rašford i Sančo dali golove. Fernandeš je preuzeo odgovornost, a kapitenska traka ga je ohrabrila. Pokazao je da je lider. On i Varan su napravili razliku. Ali ne samo oni, treba nam više lidera. Ako želite da pobjeđujete, morate da imate lidere i duh kakav smo pokazali danas“, nastavio je Ten Hag.

Ten Hag je napravio brojne promjene u sastavu, pa su meč na klupi počeli Megvajer, Šo, Fred i Ronaldo.

„Veoma sam zadovoljan igrom, ali to moramo da pokažemo svakog puta. Ne samo protiv Liverpula. U svakoj utakmici, jer su sve teške. Imamo ekipu koju treba da koristimo. Igramo 50-60 utakmica i od meča do meča vidjećemo koga ćemo koristiti. Ne treba da pominjem Megvajera i Ronalda, oni su vrhunski igrači i imaće svoju ulogu u timu. Imamo prave igrače, uvjeren sam u to. Prelazni rok još nije završen, ali da biste nekoga doveli potrebni su vam brojevi i kvalitet“, zaključio je Ten Hag.

Bonus video: