„Plavi” protiv bivšeg trenera žele da nastave seriju

Iskra i Budućnost večeras od 20 sati igraju odloženi meč prvog kola CFL. Na klupi Danilovgrađana debituje Aleksandar Nedović, dojučerašnji trener podgoričkog kluba

3574 pregleda 3 komentar(a)
Lazar Mijović je ove sezone postigao tri gola, Foto: FK Budućnost
Lazar Mijović je ove sezone postigao tri gola, Foto: FK Budućnost

Iskra i Budućnost se sastaju večeras od 20 sati u Danilovgradu, igraju meč prvog kola Meridianbet CFL koji je prvobitno bio planiran za 23. jul. Tada je duel odložen zbog obaveza podgoričke ekipe u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Prošlo je tridesetak dana, dovoljno da dođe do bitnih promjena, jer su i jedni i drugi zbog loših rezultata na startu sezone smijenili trenere.

Prva je to uradila Budućnost, a dva večerašnja rivala veže Aleksandar Nedović - desetak dana pošto je napustio klupu “plavih” promovisan je u šefa stručnog štaba Danilovgrađana. Nedović se tako vratio u klub koji je vodio i prije Budućnosti...

- Ako se vraćate u neki klub, znači da ste u prethodnom periodu uradili dobre stvari. Predsjednik Iskre je to prepoznao i poslije rastanka sa ekipom Budućnosti ponudio mi saradnju koju sam odmah prihvatio. Ta saradnja je bila fenomenalna, prošli smo prvo kolo u Evropi, tokom te tri i po godine sam uživao - rekao je Nedović o prvom mandatu na klupi Iskre.

Da je sve bilo kako je zamišljeno ovog ljeta, ne bi napustio Budućnost (naslijedio ga je Miodrag Džudović), niti bi stigao poziv Iskre, koja je u nedjelju završila saradnju sa Milivojem Novovićem.

- Kada sam u prvom mandatu vodio Iskru - debi je bio protiv Budućnosti. Kada sam postao trener Budućnosti - prvi meč je bio protiv Iskre, a sada opet duel sa “plavima”. Neke stvari se u životu ne dešavaju slučajno - istakao je Nedović.

Iskra nakon četiri kola ima samo bod, a Budućnost na stadion “Braće Velašević” stiže poslije dvije vezane pobjede - nad Rudarom i Sutjeskom.

- Budućnost je u naletu, slavila je i nije primila gol posljednje dvije utakmice. Kvalitetna je to ekipa, a mi ćemo pokušati da napravimo najviše što možemo da dođemo do povoljnog rezultata - dodao je Nedović, koji očekuje da njegova ekipa napreduje:

- Jedini ispravan put je rad na terenu. Ekipa ima kvalitet i ispoljiće ga u datom trenutku. Iskreno bih volio da to bude u narednoj utakmici, ali kroz ozbiljan rad se dolazi do ozbiljnih stvari u fudbalu.

A Budućnost priželjkuje treći vezani trijumf kojim bi prišla lideru Dečiću na četiri boda. Uprkos pobjedama, Džudović nije bio zadovoljan igrom ni protiv Rudara ni protiv Sutjeske (“ne možemo da se krijemo iza rezultata, Budućnost definitivno mora više”, kazao je nakon derbija u subotu). Svi u redovima “plavih” očekuju iskorak u igri već večeras i, naravno, tri boda.

- Neće biti lako. Očekujem težak meč i neće nas zavarati trenutna forma Iskre. Ako uđemo u utakmicu kao u prethodne dvije, mislim da neće bit problema. Potcjenjivanja ne smije da bude, fokusirani smo i nadamo se dobrom rezultatu - rekao je napadač Budućnosti Lazar Mijović i nastavio:

- Pobjede u posljednja dva meča nam mnogo znače. Atmosfera u svlačionici je bolja, sada je potrebno da nastavimo u istom ritmu - kazao je Mijović, koji je tresao mrežu i protiv Rudara, i protiv Sutjeske.

- Trudim se da bude bolje. Nadam se da će uz bolju igru ekipe doći i golovi - zaključio je napadač Budućnosti.

Bonus video: