Buđenje velikana, posrtanje „redsa”

”Đavoli” nadigrali najvećeg rivala za prvi trijumf u Premijer ligi ove sezone, Liverpul u tri kola ima samo dva boda

4739 pregleda 0 komentar(a)
Gol nakon skoro 1.000 minuta: Rašford, Foto: REUTERS
Gol nakon skoro 1.000 minuta: Rašford, Foto: REUTERS

Za bilo koju drugu ekipu poraz u avgustu, na samom početku sezone, ne bi bio zabrinjavajući, ali u Liverpulu je alarm. “Redsi” su u ponedjeljak izgubili u gostima od velikog rivala Mančester junajteda (2:1) i nakon tri kola Premijer lige imaju samo dva boda.

Junajted je nakon ovog trijumfa preskočio tim Jirgena Klopa na tabeli i ostavio ga bez pobjede nakon tri runde Premijer lige. Prvi put otkad je Klop menadžer, Liverpul nema pobjedu nakon 270 minuta fudbala u Premijer ligi. Liverpul ima pet bodova manje od aktuelnog šampiona Mančester sitija i sedam od lidera - Arsenala.

- Liverpul je bio loš u odbrani. Uopšte nije bio spreman da se trka s fudbalerima Junajteda. Svaki put kad su igrači Junajteda išli u napad u prvom poluvremenu djelovalo je da će postići gol. To je sramotno. Junajted je kritikovan zbog loše odbrane protiv Brentforda, a sada su istu stvar uradili igrači Liverpula. Jedan tim je bio izvanredan, ali Liverpul nije bio spreman za utakmicu. I to treba da brine Klopa - rekao je bivši igrač Liverpula, sada komentator na “Skaj sportu”, Džejmi Karager.

BBC piše da, kako utakmice prolaze, Liverpulu sve više nedostaje Sadio Mane koji je ljetos prešao u Bajern Minhen. “Redsi” imaju mnogo problema s povredama, Darvin Nunjes je suspendovan zbog crvenog kartona i odsustvo Manea je na “Old trafordu” bilo očigledno.

- Gubitak Manea je velika stvar. Teško ga je zamijeniti - poručio je nekadašnji napadač Kris Saton.

Karager smatra da Liverpul, osim u odbrani, ima problema i u veznom redu. Protiv “crvenih đavola” su u startnoj postavi bili Džordan Henderson, Harvi Eliot i Džejms Milner, ali je tek ulaskom Fabinja sredina terena izgledala bolje.

- Ogromni su problemi. Navijači gledaju fudbalere u veznom redu i nakon ovog nastupa sigurno imaju mnogo pitanja - kaže Karager.

Još jedan problem je očigledan - tanka klupa.

- Na klupi nema igrača koji mogu da promijene igru - surov je Karager.

I dok Liverpul posrće, Mančester junajted se budi. Gigant sa “Old traforda” je upisao prvu pobjedu u sezoni - nakon poraza od Brajtona i Brentforda trijumf nad velikim protivnikom dolazi u pravi čas.

- Nisam mislio da ću ovo reći nakon početka sezone, ali, kao navijač Mančester junajteda, ponosan sam. Borbenost i energija su bili sjajni”, rekao je bivši igrač “đavola” Gari Nevil.

Nevila je naročito oduševila igra ekipe u prvom poluvremenu.

- Zapanjen sam, mislio sam da je to nemoguće. Nisam mogao da vjerujem šta gledam u prvih 45 minuta. Mislio sam da Junajted nije sposoban za tako nešto. Ovo je veliki preokret - očaran je Nevil.

A prvu pobjedu na klupi Junajteda upisao je i Erik ten Hag. Početak je bio težak, ali ovo može da bude prekretnica sezone.

- Ne znam šta su radili na treninzima prije utakmice, ali jednostavno su nadmašili Liverpul. Postavili su standard i ovo ne može da bude samo trenutni bljesak. Vidjeli smo radnu etiku. Trčali su mnogo i igrali dobar fudbal. Igrači i Ten Hag su bili pod ogromnim pritiskom, tako da je ovo veliki trenutak za njih - smatra Nevil.

A drugi bivši igrač Junajteda Roj Kin poznat je da bez dlake na jeziku komentariše dešavanja u klubu. Kad treba da pohvali, onda pohvali, a kada treba da kritikuje onda to radi još žešće.

- Ten Hag je prije utakmice izostavio Kristijana Ronalda i Harija Megvajera i igrači su na to odgovorili. Bili su odlični. Ovo je veliki podsticaj za Ten Haga. Zaslužili su kritike prethodne sedmice, ali su protiv Liverpula bili izvanredni. Bili su posvećeni, vidjela se velika želja. Zaslužuju sve pohvale - iskren je bio Irac.

Bonus video: