Šarkić debitovao za "vukove": Uživao sam, želim da budem prvi izbor

Šarkić (25) je, za sada, drugi izbor za prvi tim Vulvsa u šampionatu (na golu je Portugalac Žoze Sa), ali će u kup takmičenjima sigurno dobijati šansu

6127 pregleda 2 komentar(a)
Matija Šarkić na sinoćnjem meču, Foto: Wolves
Matija Šarkić na sinoćnjem meču, Foto: Wolves

Matija Šarkić sinoć je napravio korak ka glavnom cilju ove sezone - da debituje u Premijer ligi.

Crnogorski reprezentativac upisao je prvi nastup na golu Vulverhemptona u pobjedi svog tima nad Prestonom (2:1) kod kuće u meču Liga (Karabao) kupa.

Šarkić (25) je, za sada, drugi izbor za prvi tim Vulvsa u šampionatu (na golu je Portugalac Žoze Sa), ali će u kup takmičenjima sigurno dobijati šansu.

„Bilo je dobro. Bilo je lijepo izaći pred navijače i pokazati se. Uživao sam, dobra pobjeda i prolaz u naredno kolo. Saznao sam u nedjelju da igram, ali sam to očekivao. Samo sam naporno radio, pripremajući se za ovo, tako da sam potpuno uživao", kazao je Šarkić.

Debi za prvi tim je doživio kao novu stepenicu...

"Vidim ovo kao put koji kreiram kako bih stigao tamo gdje želim da budm. To je kao radno iskustvo u bilo kom drugom poslu. Prošla sezona je bila dio toga, nažalost, prekinuta je, ali sada je nova priča i neću da razočaram", kazao je Šarkić i dodao:

"Želim da igram što više utakmica, bilo u kupovima ili kao prvi izbor u prvenstvu. Ovo je moja prilika da pokažem šta mogu, pa se nadam da će to impresionirati trenera i izvršiti pritisak na njega da donese odluku, ili ne donese. To je deo fudbala. Moja ambicija je da budem prvi izbor.”

Primio je gol početkom nastavka, kada su Vulvsi imali 2:0.

"Prvi put da sam igrao sa ovom odbrambenom četvorkom, sa bilo kojim od tih igrača u zvaničnoj utakmici, ali se uopšte nisam osjećao nesigurno. Što više igram sa njima, biću bolji", kazao je.

Vulvsi sada čekaju rivala u narednoj rundi.

"Što je protivnik veći tim, veći je izazov. Samo želim da idem dalje, da napredujem i da pokažem ljudima šta mogu da uradim”, rekao je Šarkić.

Bonus video: