Prvi remi Budućnosti, Nedović zaustavio "svoje"

"Plavi" pali u drugom poluvremenu, Iskri se isplatila ofanziva u nastavku za pravedni remi u Danilovgradu

10111 pregleda 12 komentar(a)
Detalj sa meča, Foto: FSCG
Detalj sa meča, Foto: FSCG

Nakon dva poraza, pa isto toliko pobjeda, Budućnost je remizirala u Danilovgradu - 1:1. U utakmici 1. kola, odgođenoj zbog evropske avanture "plavih", na stadionu "Braće Velašević" viđena su dva sasvim različita poluvremena za, na kraju pravedni remi.

Budućnost je dominirala u prvom poluvremenu, od starta je "uzela" posjed i već u 4. minutu je povela - Zoran Petrović je probio po lijevoj strani, srušen je za penal koji je Marko Kordić odbranio Vasiliju Terziću, ali je Stefan Milošević bio najbrži i "odbitak" sa peterca proslijedio u mrežu.

Milošević postiže gol
Milošević postiže golfoto: FSCG

Natavila je Budućnost sa napadima, Kordić je odlično par puta odbranio Terziću, koji je jednom za malo bio i neprecizan.

Iskra je prvu i jedinu šansu do poluvremena imala u 41. minutu, ali je Miloš Dragojević sjajno odbranio Darku Nikaču efektan udarac petom.

Nastavak je krenuo dvostrukom izmjenom od strane doskorašnejg trenera "plavih" Aleksandra Nedovića, koji je ove sezone debitovao na klupi Iskre, koja se rastala sa Milivojem Novovićem.

I isplatilo se domaćem timu, jer je od starta krenula ofanziva i izjednačenje već u 47. minutu, kada je Luka Mirković pogriješio, Nikaču fantastično odbranio Dragojević, ai je Damir Piksi Kojašević bio na pravom mjestu.

Radost fudbalera Iskre nakon postignutog pogotka
Radost fudbalera Iskre nakon postignutog pogotkafoto: FSCG

Budućnost nije uspjela da se snađe na žestok presing domaćina, Iskra je taktički prekidala igru ali i bila opasniji tim, a Dragojević je najzaslužniji što do kraja Danilo Marković i Nikač nisu donijeli prvi trijumf svom timu.

Trener Budućnosti Miodrag Džudović je prekinuo niz od dvije pobjede, a njegova ekipa je primila i prvi pogodak od kada je zamijenio Nedovića na kormilu "plavih". Nedović je sa Iskrom izborio prvi od dva plasmana kluba u evropske kvalifikacije. Drugi prošle sezone sa Novovićem.

ISKRA - BUDUĆNOST 1:1

Danilovgrad - Stadion "Braće Velašević". Gledalaca: 800. Sudija: Nikola Vođević (Podgorica). Strijelci: Milošević u 4. minutu (Budućnost), Kojašević u 47. minutu (Iskra). Žuti kartoni: Boljević, D. Marković, Vukčević, Gazivoda, Kordić (Iskra), Petrović, Đuričković (Budućnost).

Iskra: Kordić - Vukčević, Vukotić, Kumburović, Šaletić - D. Marković, Boljević (od 46. Gazivoda), Pavlićević (od 46. Popović), Vukčević, Kojašević (od 80. I. Marković), Muharemović (od 80. Pupović) - Nikač.

Budućnost: Dragojević - Ignjatović, Vl. Adžić, Simić, Ražnatović - Đuričković (od 69. Janković), Mirković, Terzić (od 84. Rudović) - Petrović, Mijović, Milošević (od 69. Mrvaljević).

Bonus video: