Slavlje u Zagrebu: Dinamo igrao produžetke, ali se plasirao u Ligu šampiona

Zagrepčani nakon produžetaka eliminisali Bode Glimt - 4:1

7764 pregleda 4 komentar(a)
Radost igrača Dinama, Foto: Reuters
Radost igrača Dinama, Foto: Reuters

Posljednji, 32. učesnik Lige šampiona je Dinamo Zagreb!

Za razliku od šampiona Srbije Crvene zvezde, prvak Hrvatske je nadoknadio gol zaostatka i nakon poraza u prvom meču (1:0), večeras na "Maksimiru" nakon produžetaka bio bolji od norveškog šampiona Bode Glimta 4:1.

Dinamo će na sjutrašnjem (18) žrijebu u Nionu biti u četvrtom šeširu.

Hrvatski šampion će u Ligi šampiona igrati prvi put nakon sezone 2019/2020. A put ka novom učešću počeo je da gradi u 4. minutu kada je Mislav Oršić prvo zakomplikovao situaciju, a onda postigao gol.

Bio je Dinamo bolji rival u prvom poluvremenu, Ademi je pogodio prečku, a onda je Bruno Petković u 35. minutu postigao maestralan pogodak. Primio je loptu i sjajnim makazicama zatresao mrežu.

Djelovalo je da će Zagrepčani u drugom poluvremenu samo odraditi posao, ali se probudio norveški šampion i u 70. minutu preko Gronbeka smanjio rezultat.

Prije postignutog gola Bode je imao sjajnu šansu kada je Hojbraten šutirao glavom, a lopta na gol liniji pogodila Moharamija. Norveški šampion je bio bolji u drugom poluvremenu.

U dodatnih 30 minuta tempo je pao, a Dinamo je do pobjede i prolaza stigao u samoj završnici drugog produžetka - Emreli je u 117. izašao sam ispred Haikina, ali je bio nespretan. Lopta je došla do Drmića koji je sa ivice šesnaesterca zatresao mrežu.

Igrači Bodea su nakon primljenog pogotka krenuli u napad, a onda ih je iz kontre u posljednjim trenucima kaznio Bočkaj i postavio konačan rezultat.

Bonus video: