Šok za Zrinjski u 122. minutu, Hajduk nemoćan protiv Viljareala

Zrinjski naivno sa igračem više primio gol za penal seriju u Bratislavi, domaćin bolje šutirao penale

6030 pregleda 0 komentar(a)
Zrinjski u Bratislavi prokockao prolazak u posljednjem napadu, Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Zrinjski u Bratislavi prokockao prolazak u posljednjem napadu, Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Viljareal je prejak, a "žuta podmornica" je nakon pobjede nad Atletiko Madridom sa identičnih 2:0 slavila na Poljudu protiv Hajduka i plasirala se u grupnu fazu Ligu konferencija. Viljarel je sa "Madrigala" i imao dva gola prednosti (4:2).

A bez Lige konfrencija je i Bosna i Hercegovina, nakon šokantne eliminacije Zrinjskog u Bratislavi.

Klub iz Mostara je od prve evropske jeseni u istoriji dijelio jedan napad, ali su propustili gol sa igračem više. Naivno, nakon što su izašli da potvrde trijumf a pogrešan pas u situaciji tri na jedan dao je Slovanu kontru, iz koje je Veencuelanac Erik Ramires makazicama pogodio za penale.

U penal seriji do 5:5 su svi bili sigurni, a onda je šut Barišića otišao preko prečke. Golman Zrinjskog je odbranio naredni udarac, ali je opet i sedmi izvođač gostiju šutirao preko prečke...

A junak Zrinjskog trebalo je da bude Igor Savić, koji je golom u 103. minutu šokirao "Tehelne pole" stadion, za 1:1, nakon što je domaćin vodio od 67. minuta pogotkom Ramiresa.

U finišu produžetaka je Gruzijac Jaba Kankava dobio crveni akrton, Zrinjski je imao dvije šnse da završi meč ali su platili ceh neiskustvu.

Zrinjski je u prvom meču u Mostaru u 89. minutu golom Bilbije slavio sa 1:0.

Bonus video: