Iz Rusije pravo u Čelsi, Zaharjanu plata od 1,1 milion eura

Ofanzivni vezista Dinama iz Moskve, Arsen Zaharjan koštaće Čelsi 15 miliona eura

3173 pregleda 0 komentar(a)
Transfer Zaharjana završila je nasljednica Mina Rajole, Foto: fcdm.ru
Transfer Zaharjana završila je nasljednica Mina Rajole, Foto: fcdm.ru

Mladi ruski fudbaler pojačaće Čelsi i to za sumu otkupa ugovora od 15 miliona eura. U situaciji blokade ruskog fudbala, pomalo čudna situacija ali ne kada se zna da transfer Arsena Zaharjana završava desna ruka nekadašnjeg slavnog agenta Mina Rajole, Rafaela Pimenta.

Brazilska advokatica preuzela je imperiju, iako Rajola ima dva sina, jer je 20 godina bila Minina desna ruka.

Ona je završila transfer Erlinga Halanda, Pola Pogbe... Za 19-godišnjeg ofanzivnog vezistu Zaharjana dogovorila je višegodišnji ugovor a u prvoj godini platu od 960 hiljada funti u Čelsiju.

Moskovski Dinamo sa kojim je Zaharjan imao ugovor do 2024, nadao se da će do zime ostati igrač na pozajmici, ali Čelsi Zaharjana želi odmah. Arsen je u dosadašnejm dijelu ruske Premijer lige imao učinak od gola i dvije asistencije.

"Tako želim da igram u Evropi i to što prije", naglasio je reprezntativac Rusije, kojeg je željela i Jermenija u svojim selekcijama.

Zaharjan je četvrti igrač mlađi do 20 godina koji je ljetos došao u Čelsi - Karni Čukvuemeka, Ćezare Kazadei i "novi Bufon" - Gabrijel Slonina.

A Arsen ne bi trebalo da ima problema sa radnom dozvolom, što zbog broja nastupa u selekcijama ali i koeficijenta ruske lige.

Bonus video: