Danski mediji: Selekcija je pod pritiskom i zna da može da izgubi

"Vladalo je ogromno razočaranje prošle godine, kada se nacionalni tim nije plasirao na EURO i kada je Albanija bila ispred Danske u grupi", kaže Andersen
1 komentar(a)
Danska, Foto: Ekstrabladet.dk
Danska, Foto: Ekstrabladet.dk
Ažurirano: 05.10.2017. 10:11h

Reprezentacija Danske je pod pritiskom uoči meča sa Crnom Gorom, kaže za "Vijesti" Anders Den Andersen, novinar "Tipsbladeta".

Razlog - Danci su propustli dva posljednja velika takmičenja, nije ih bilo ni na Evropskom prvenstvu od 24 selekcije, prošle godine u Francuskoj

"Vladalo je ogromno razočaranje prošle godine, kada se nacionalni tim nije plasirao na EURO i kada je Albanija bila ispred Danske u grupi. Međutim, selektor nije pod takvim pritiskom, jer je ovo njegov prvi ciklus. Njegov pritisak se ogleda u tome da mu zavisi budućnost na klupi. Ako se plasira na Svjetsko prvenstvo sigurno ostaje, ako ne - možda ode, možda ostane", kaže Andersen.

Poraz od Crne Gore u Kopenhagenu bio je velika lekcija svima...

"Mislim da je selektor naučio mnogo iz te utakmice. Rekao je prošle sedmice da je 100 puta gledao snimak, jer ne želi da ponovi iste greške. Navijači su potcjenjivali Crnu Goru prije meča, ali sada znaju da je riječ o dobrom timu".

U danskom timu ne postoji strah od Crne Gore, ali Andersen ima interesantno zapažanje - nije siguran koliko sama ekipa vjeruje da može da pobijedi.

"Nema straha, posebno nakon pobjede nad Poljskom prošlog mjeseca. Crna Gora se poštuje kao tim, to je sigurno. Danska zna da može da izgubi ako ne odigra dobro u Podgorici. Takođe, selekcija je imala dobar drugi dio kvalifikacija, a loš prvi, tako da nisam siguran koliko igrači zaista vjeruju da mogu da pobijede".

Pobjede u septembru, potpuno su, s druge strane, promijenili atmosferu u i oko tima.

"Prije šest ili tri mjeseca, sve je bilo drugačije nego sada. Tim nije pobjeđivao, igrao je loše i atmosfera je bila takva. Sada postoji povjerenje između igrača i navijača. Stadion u Kopenhagenu biće rasprodat u nedjelju protiv Rumunije", zaključio je Andersen.

Bonus video: