Meč u znaku Harija Kejna, Totenhem slavio protiv Notingema

Kejn promašio penal, postigao dva pogotka i na vječnoj listi strijelaca Premijer lige se izjednačio sa Endijem Kolom

3381 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera Totenhema, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Totenhema, Foto: Reuters

Fudbaleri Totenhema savladali su danas Notingem Forest 2:0 u posljednjem meču 4. kola Premijer lige, pa su i dalje jedna od pet neporaženih ekipa u ovom takmičenju.

U centru pažnje na "Siti graundu" bio je Hari Kejn koji je postigao oba pogotka za Sparse, a uspio je i da promaši penal. Sa današnja dva pogotka Kejn se izjednačio sa Endijem Kolom na trećem mjestu vječite liste strijelaca u Premijer ligi. Napadači su po 187 puta tresli mreže, a ispred Kejna sada su samo još Alan Širer (260) i Vejn Runi (208).

Kejn je prvi gol postigao već u 5. minutu nakon asistencije Dejana Kuluševskog.

Rano primljen pogodak malo je poremetio domaće, ali je Notingem, kako je vrijeme odmicalo igrao sjajno, pritiskao protivnika, a i pored nekih šansi nije uspio da postigne gol.

Početkom drugog dijela odličnu šansu za domaće imao je Jejts, da bi u 56. minutu bio dosuđen penal za Totenhem. Ivan Perišić je centrirao, a Kuk u šesnaestercu namjerno ispred Kejna igrao rukom. Reprezentativac Engleske je uzeo loptu, stavio je na bijelu tačku, šutirao, ali je Din Henderson odbranio. Bio je to drugi jedanaesterac koji je odbranio golman Foresta ove sezone.

Minut nakon Kejnovog penala šansu je na drugoj strani imao Vilijams, odlično je šutirao, ali je lopta završila pored gola.

Poslije toga je dvije šanse imao Son, ali reprezentativac Južne Koreje nije na nivou na početku sezone, pa je u finišu zamijenjen. Nije se Sonu dopalo što ranije mora da izađe, bio je ljut na Kontea zbog zamjene i to je jasno ispoljio kada je sjeo na klupu.

Kako je vrijeme odmicalo domaćim igračima je nedostajalo svježine, Konte je napravio neke izmjene, pa je nakon jedne kontre u 81. minutu postavljen konačan rezultat. Rezervista Sesenjon je povukao kontru, nije uspio da asistira Kejnu, ali je lopta došla do drugog rezerviste - Rišarlisona. Brazilac je sjajno spoljnim dijelom stopala centrirao, a Kejn postigao drugi gol.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: