Kad je teško - Karim Benzema: Real u Kataloniji sačuvao maksimalan učinak

Francus u finišu meča protiv Espanjola postigao dva pogotka i donio Realu treći trijumf u sezoni - 3:1

9369 pregleda 3 komentar(a)
Gol vrijedan tri boda: Karim Benzema, Foto: Reuters
Gol vrijedan tri boda: Karim Benzema, Foto: Reuters

Karim Benzema je bio heroj Reala prošle sezone, nosio Madriđane u svim takmičenjima i bio najzaslužniji za osvajanje Lige šampiona.

Ove sezone Real je u prva dva kola španske La Lige imao maksimalan učinak, a večeras je bio blizu da ispusti prve bodove. Madriđani su gostovali Espanjolu, bili nadomak prvog remija ove sezone, ali je u 88. minutu Karim Benzema iskoristio dodavanje Rodriga, pobjegao Kabreri, postigao prvi gol na meču, a onda u finišu još jednom zatresao mrežu i donio aktuelnom šampionu treći trijumf u španskom prvenstvu.

Duel na "Kornelji" završen je 3:1 za ekipu Karla Anćelotija.

Real je poveo već u 12. minutu kada je Čuameni ubacio loptu u prostor, sjajno pronašao Vinisijusa, a Brazilac zatresao mrežu.

Bio je Real bolji u prvom poluvremenu, ali je nakon 45 minuta bilo 1:1. Dva minuta prije odlaska na odmor Hoselu je šutirao, Kurtoa odbranio, ali je lopta ponovo došla do fudbalera Espanjola, koji je iz drugog puta zatresao mrežu.

Na krilima izjednačujućeg pogotka domaći su zaigrali bolje početkom drugog dijela, a onda je Hoselu imao sjajnu šansu u 59. minutu, ali je šutirao pravo u golmana Reala.

Potom je na drugoj strani Benzema bio neprecizan u 63. minutu, ali se ispravio u finišu kada je postigao dva gola.

U završnici su domaći ostali sa igračem manje, jer je golman Lekomt dobio crveni karton zbog faula nad Sebaljosom. Trener Espanjola Dijego Martines nije imao pravo na zamjenu, pa je na gol stao štoper Kabrera. To je Benzema iskoristio i iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara postigao gol.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: