Nenad Bjelica više nije trener Osijeka

Bjelica je trener Osijeka bio od septembra 2020. godine kada je došao iz zagrebačkog Dinama

3941 pregleda 4 komentar(a)
Bjelica, Foto: Shutterstock
Bjelica, Foto: Shutterstock

Nakon dvije godine saradnje Nenad Bjelica više nije trener Osijeka, saopšteno je iz hrvatskog kluba.

Osijek je očajno počeo sezonu - eliminisan je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija od kazahstanskog Kizližara, dok je u Hrvatskoj nogometnoj ligi (HNL) trenutno na 5. mjestu sa osam bodova.

Osijek je juče u derbiju pobijedio splitski Hajduk 2:1 i pobjegao sa dna tabele.

"Predsjednik Uprave fudbalskog kluba Osijek gospodin Ferenc Sakalj razriješio je gospodina Nenada Bjelicu dužnosti sportskog direktora i trenera kluba. Fudbalski klub Osijek idućih dana će donijeti odluku o imenovanju novog trenera o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost. Fudbalski klub Osijek zahvaljuje gospodinu Nenadu Bjelici na saradnji kroz protekle dvije godine", saopšteno je iz Osijeka.

Inače, nakon eliminacije od Kizližara, navijači su tražili da Bjelica ode, ali je on odbio. Prije dvije nedjelje je klub, na čelu sa predsjednikom Sakaljem, podržao Bjelicu. Tada je rečeno da 51-godišnji stručnjak ostaje trener ekipe.

"Nenad Bjelica kao ključna osoba sportskog segmenta ima maksimalnu podršku Uprave NK Osijek da nastavi da vodi ovaj projekat putem koji smo zacrtali i na kojem ćemo, čvrsto u to vjerujem, imati još mnoge uspješne trenutke. Na kraju želim naglasiti da prekid saradnje nije bio tema naših razgovora", objavio je tada, između ostalog, Osijek.

Ipak, danas se situacija promijenila za 180 stepeni...

Bjelica je trener Osijeka bio od septembra 2020. godine. Prethodno je vodio Dinamo Zagreb, a bio je trener Leha iz Poznanja, Specije, Austrije iz Beča...

U Osijeku igraju i crnogorski fudbaleri - Nikola Janjić i Ognjen Bakić.

Bonus video: