Grizman ušao i pogodio, Kavani gledao poraz Valensije

Atletiko golom Grizmana savladao u gostima Valensiju u 3. kolu La Lige - 1:0

7248 pregleda 0 komentar(a)
Grizman, Foto: Reuters
Grizman, Foto: Reuters

Valensija je u finišu prelaznog roka angažovala Edinsona Kavanija - Urugvajac će sa španskim klubom potpisati dvogodišnji ugovor i biće veliko pojačanje "slijepih miševa" u nastavku sezone.

"El Matador" je noćas bio na tribinama "Mestalje", gledao utakmicu trećeg kola La Lige sa madridskim Atletikom, ali nakon meča nije imao razloga da slavi, budući da je njegov novi klub poražen od "kolćonerosa" 1:0.

Jedini gol na meču kreirali su rezervisti - Toma Lemar je oduzeo loptu na sredini terena, proslijedio Antoanu Grizmanu, a francuski napadač zatresao mrežu. Nakon Grizmanovog šuta lopta je na putu do gola zakačila kapitena Valensije Karlosa Solera, promijenila pravac i završila u mreži.

Valensija je bila bolja na startu utakmice, postigla i gol, ali je nakon konsultacija sa VAR-om arbitar poništio sjajan pogodak Muse, jer je golu prethodio faul u napadu.

Odluka sudije da provjeri odluku izazvala je nezadovoljstvo na klupi domaćih, tada se pobunio i trener Atletika Dijego Simeone, pa su on i trener Valensije Đenaro Gatuzo dobili po žuti karton. Dva temperamentna trenera, nekada temperamentna igrača, nisu mogla mirno da stoje kraj aut linije.

Nakon toga sudija Kuadra je još jednom morao da konsultuje VAR. Korea je faulirao Alvara Moratu, a Kuadra fudbaleru Valensije pokazao crveni karton. Ipak, nakon konsultacija iz VAR sobe arbitar je pogledao snimak i odlučio da defanzivcu domaćih pokaže "samo" žuti karton.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena viđena je po jedna šansa na obje strane - prvo je fudbaler Valensije Markos Andre nakon šuta glavom bio neprecizan, da bi na drugoj strani Žoao Feliks iskoristio grešku defanzivne linije domaćih, proigrao Moratu, koji je izašao sam ispred Mamardašvilija, ali je gruzijski golman zaustavio ovaj pokušaj.

Mamardašvili je večeras bio veoma raspoložen i zahvaljujući njemu Atletiko nije uspio da postigne više od jednog pogotka.

Poslije 45 minuta nije bilo golova, a tokom prvih dvadesetak minuta ništa bitno se nije dešavalo. Tada je reagovao Simeone, u 64. minutu ubacio Lemara i Grizmana, koji su dva minuta kasnije kreirali pogodak.

Do kraja utakmice "kolćonerosi" su imali nekoliko sjajnih prilika, šutirali su Karasko i Grizman, ali je na golu briljirao Mamardašvili.

U sastavu Atletika večeras nije bilo crnogorskog internacionalca Stefana Savića, koji će zbog povrede jedno vrijeme biti van terena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: