Kišvarda leti na krilima Camaja

Crnogorski reprezentativac u prvih pet kola postigao četiri gola i najzaslužniji je što je njegov tim na čelu mađarske OTP lige

3652 pregleda 4 komentar(a)
Odličan start za Dritona Camaja, Foto: Kisvárda Fc
Odličan start za Dritona Camaja, Foto: Kisvárda Fc

Nakon petog, nekompletnog kola lider mađarskog OTP šampionata je Kišvarda. Tim sa sjevera Mađarske ima 11 bodova, dva više uz dvije utakmice više od aktuelnog šampiona Ferencvaroša, a na prvoj poziciji se nalazi zahvaljujući crnogorskom internacionalcu Dritonu Camaju.

Camaj je na pet mečeva postigao četiri gola, ima i dvije asistencije, a bio je junak prethodnog vikenda kada je u pobjedi nad Fehervarom (3:1) prvo pogodio za 1:0, a onda asistirao bosanskom napadaču Jasminu Mešanoviću za 3:0.

Da sajt Sofascore prati učinak igrača u mađarskoj ligi, Camaj bi, bez sumnje, bio najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac posljednjeg vikenda u avgustu. Ovako je najveću ocjenu (7,4) dobio fudbaler moskovske Lokomotive Marko Rakonjac. Bivši fudbaler Čukaričkog je u pobjedi nad Orenburgom (5:1) u igru ušao u 62. minutu, a u 94. iznudio penal iz kojeg je Anton Mirančuk postavio konačan rezultat.

Rakonjac je u ruskoj Premijer ligi odigrao šest utakmica, a Lokomotiva zauzima osmu poziciju sa devet bodova.

Nakon Rakonjca, slijedi fudbaler belgijskog Standarda Aleksandar Boljević (7,1). Boljević je meč počeo u startnoj postavi, igrao 63 minuta, a Standard je savladao u gostima Kortrajk 1:0. Velikan iz Liježa je prekinuo mini seriju od dva poraza i nakon drugog trijumfa u šampionatu zauzima 11. poziciju sa sedam bodova. Ovo je, inače, bio prvi meč koji je Boljević počeo u startnoj postavi. Na terenu je bio pet puta.

Sofascore
foto: Sofascore

Na trećem i četvrtom mjestu su fudbaleri kineske Hake i njemačke Herte - Nebojša Kosović, odnosno Stevan Jovetić (7).

Nikšićanin igra dobro u kineskom prvoligašu, nezamjenjiv je u startnoj postavi, a i u prethodnom kolu protiv Dalijana je odigrao 90 minuta. Haka je prijatno iznenađenje kineske Superlige. Debitant je u eliti, a poslije 15 mečeva zauzima 4. poziciju sa 26 bodova.

Kosović je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 14 mečeva, postigao je tri gola, a ima pet asistencija.

A Jovetić još čeka na prvi pogodak u sezoni. Kapiten “hrabrih sokola” ima dvije asistencije (po jednu u prvenstvu i Kupu), a u subotu je u duelu Herte i Borusije Dortmund u igru ušao u 55. minutu. Tim iz Berlina je od “milionera” izgubio 1:0 i nalazi se na pretposljednjem mjestu u Bundesligi sa bodom i samo dva data gola na četiri utakmice.

Top pet naših internacionalaca je zatvorio fudbaler Vuhana Asmir Kajević (6,9). Crnogorski napadač je postigao gol iz penala prethodnog vikenda, ali nije spriječio poraz na domaćem terenu od Šandonga (2:1).

Kajević je u 14 mečeva zabilježio po četiri gola i asistencije...

Bonus video: