Incident u Kotoru: "Varvari" žele da sastave tim, traže smjenu na golu Budućnosti

Razlog zbog kojeg su “Varvari” kivni na Vuksanovića, pa i stručni štab, jeste odluka da na golu, i to sa kapitenskom trakom, bude Miloš Dragojević, dugogodišnji golman Budućnosti, kandidat za reprezentaciju Crne Gore i osvajač osam od devet trofeja sa podgoričkim klubom

44548 pregleda 94 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Umjesto slavlja nakon ubjedljive pobjede nad Arsenalom, problemi i, najblaže rečeno, nemile scene u FK Budućnost, atmosfera na ivici incidenta.

Prema saznanjima “Vijesti”, grupa navijača Budućnosti, koja je bodrila ekipu na utakmici u Kotoru, po završetku meča umalo je ušla u svlačionice sa namjerom i da se fizički obračuna sa trenerom golmana Božidarom Vuksanovićem.

Razlog zbog kojeg su “Varvari” kivni na Vuksanovića, pa i stručni štab, jeste odluka da na golu, i to sa kapitenskom trakom, bude Miloš Dragojević, dugogodišnji golman Budućnosti, kandidat za reprezentaciju Crne Gore i osvajač osam trofeja od devet, koliko je osvojio podgorički klub.

“Varvari” žele da na njegovom mjestu vide Đorđija Pavličića, koji je, očito, njihov ljubimac, kome skandiraju na svakoj utakmici, i kada je na golu i kada je na klupi.

Sada su , očito, prešli na drugi vid “podrške”, sada to više nije njihova želja – već i zahtjev.

Bilo je teških riječi od strane navijača, koje su trener Miodrag Džudović i neki igrači, ipak, uspjeli da koliko-toliko smire i obuzdaju u Kotoru.

Kako će ubuduće – to je pitanje za čelnike kluba, koji bi trebalo da pokaže “snagu” i odupre se navijačim strukturama, posebno jer je riječ o apsolutno sportskom pitanju, ali i statusu Miloša Dragojevića, koji je, takođe, dijete Budućnosti, golman koji ima reputaciju, kvalitet i koga je, na kraju, taj klub postavio za kapitena, uz produžetak ugovora.

Prije njega kapiten je, inače, bio Vasilije Terzić, koji je na meču sa Dečićem, prvom u tekućem prvenstvu na stadionu pod Goricom sa tribina čuo poruke da – baci kapitenku traku.

Od tada, Terzić i nije kapiten, protiv Rudara i Sutjeske to je bio Mirković, a protiv Iskre i Arsenala Dragojević.

Bonus video: