Podizaću navijače iz sjedišta: Hakšabanović jedva čeka debi u dresu Seltika

Haksabanović je prošle sedmice stigao u Škotsku, nije bio u kombinaciji za tim, koji je pun napadačkih talenata, a grčki golgeter Jorgos Jakumakis se vraća na teren u srijedu, u meču Liga kupa protiv Ros Kauntija

21115 pregleda 13 komentar(a)
Sead Hakšabanović, Foto: Celtic FC
Sead Hakšabanović, Foto: Celtic FC

Sead Hakšabanović je u nedjelju gledao kako Seltik razbija Dandi junajted i shvatio da će imati veliki test kako bi ušao u tim Anžea Postekoglua.

Seltik je dao devet golova, bio je to atomski napadački fudbal na škotskim terenima.

Ali, crnogorski reprezentativac, novo pojačanje Seltika, kaže da je tek sada još uzbuđeniji zbog izazova koji je pred njim nakon što je gledao „prelijep fudbal“ svojih budućih saigrača.

Haksabanović je prošle sedmice stigao u Škotsku, nije bio u kombinaciji za tim, koji je pun napadačkih talenata, a grčki golgeter Jorgos Jakumakis se vraća na teren u srijedu, u meču Liga kupa protiv Ros Kauntija.

“Veliki je izazov ispred mene, ali kada sam vidio momke kako igraju, samo sam mislio da želim da budem tamo na terenu, želio sam da da dajem golove, da asistiram, driblam. Bio je to prelijep fudbal i ja želim da igram takav fudbal. Tu sam zbog toga i radiću naporno. Biću vrijedan, uradiću sve za sebe i tim, i mislim da ću ponekad podići navijače sa svojih sjedišta dobrim driblingom, dobrim akcijama, golovima”, kazao je Hakšabanović na prvoj konferenciji za medije.

Vjeruje da će brzo debitovati.

"Spreman sam. Sada je samo na treneru kada on odluči da igram".

Veliki debi mogao bi da ima u nedjelju, kada se igra čuveni Old Firm, vječiti derbi sa Rendžersima.

Crnogorski reprezentativac rođen u Švedskoj je uzbuđen zbog Postekoglouove napadačke vizije.

„Razgovarao sam sa trenerom i plan koji ima izgleda veoma dobro za mene“, rekao je.

„Razgovarali smo otvoreno. Sviđa mu se kako igram i misli da se uklapam u sistem koji on želi. Razgovarali smo o tome kako me on vidi u ekipi”.

Ponovio je da je Seltik bio jedina njegova želja...

„Seltik je klub iz snova. Biti ovdje je ostvarenje sna. To je jedan od najvećih klubova na svijetu sa navijačima i istorijom. Nisam morao da razmišljam o dolasku, samo sam želio da dođem. Prije nego što se Seltik pojavio, imao sam nekoliko žzainteresovanih klubova, ali su uglavnom željeli da me uzmu na pozajmicu. Kada sam čuo da me Seltik želi, rekao sam svom agentu da je to jedino mjesto na kome želim da budem”.

Nije u tom trenutku bio u dobroj poziciji. Nije se vraćao u Rusiju, u Rubin, istekla mu je pozajmica u Đurgardenu.

„Čekao sam kod kuće, trenirao sam i radio šta sam mogao. Samo sam htio da dođem ovdje i počnem. Trčao sam sam razmišljajući da igram u Seltiku, to me je održalo”.

Hakšabanović drugi put dolazi u Britaniju - bio je član Vest Hema, potpisao je sa 18 godina.

„Kada sam otišao u Vest Hem, Slaven Bilić je bio trener, on me je želio, a onda je dobio otkaz“, rekao je Hakšabanović.

„Morao sam da naučim na teži način šta je fudbal. Naučio sam mnogo stvari. Bio sam još mlad – imao sam samo 18 godina. To me je učinilo osobom kakva sam danas i samo me je učinilo jačim", rekao je Hakšabanović.

Bonus video: