Dame žele kraj sa stilom, ali ne odustaju od baraža

Crnogorska selekcija igra posljednja dva meča u kvalifikacijama za SP - danas je rival Danska, a 6. septembra Malta

2175 pregleda 1 komentar(a)
”Hrabro na Dansku”: Mirko Marić, Foto: FSCG
”Hrabro na Dansku”: Mirko Marić, Foto: FSCG

Istorijske kvalifikacije za žensku seniorsku fudbalsku reprezentaciju Crne Gore su ušle u finiš, u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo je ostalo još samo 180 minuta fudbala.

Kako god da se završi ovaj ciklus, izabranice Mirka Marića su napravile veliki iskorak, do sada su osvojile devet bodova, odigrale nekoliko odličnih utakmica... Ali, nisu bez ambicija u posljednja dva kola, iako epilog ne zavisi isključivo od njih. Zahvaljujući suspenziji Rusije, otvorila se šansa za plasman u baraž, a to će se dogoditi ako Crna Gora u posljednjem kolu pobijedi Maltu, a Bosna i Hercegovina - koja ima bod više - ne slavi na gostovanju Azerbejdžanu.

Prije raspleta u posljednjoj rundi našu selekciju danas čeka gostovanje velikanu, Danskoj. Meč se igra u Viborgu s početkom u 18 sati.

- Ovo jesu istorijske kvalifikacije, ali kao sportisti razmišljamo da osvojimo još neki bod - rekao je Marić i osvrnuo se na Dankinje:

- Danska je već na Mundijalu, pretpostavljam da će u Viborgu biti festival fudbala, da će navijači ispratiti nacionalnu selekciju na još jedno veliko takmičenje. Mi ćemo da uradimo sve da pružimo pravi otpor, očekujem da djevojke pruže maksimum, a za koliko će to biti dovoljno - vidjećemo. Nadam se da ćemo u utakmicu ući bez straha - istakao je Marić.

Crna Gora će u oba meča nastupiti bez četiri važne igračice - nedostaju Slađana Bulatović, Armisa Kuč, Anđela Tošković i Nađa Stanović.

- Nema potrebe da pričamo koliko nam nedostaju, ali ovo je šansa da se mlađe djevojke, koje su dobijale šansu, sada ponovo dokažu i pokažu da s pravom vjerujemo u njih - poručio je Marić.

O Malti, koja je rival 6. septembra, sada se ne razmišlja, tvrdi selektor.

- Mislim da je sportski razmišljati da je naredni meč je najvažniji, mada je utakmica s Maltom mnogo bitnija. Taj duel, tačnije, može da bude bitan, znamo svi šta treba da se “namjesti” da prođemo u baraž. Mislim, međutim, da treba da razmišljamo u drugom pravcu, da uradimo sve da osvojimo još neki bod i na najljepši način završimo ovaj ciklus - zaključio je Marić.

Bonus video: