Sutjeska na ispitu u Pljevljima, Arsenal i Iskra testiraju vodeći tandem

CFL - tri utakmice 7. kola odigraće se danas - šampion gostuje Rudaru, Dećić na kampu FSCG dočekuje Arsenal, a Jezero igra u Danilovgradu

5402 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FSCG
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FSCG

U 7. kolu Meridianbet Prve Crnogorske lige danas će biti odigrane tri, a u nedjelju dvije utakmice.

Kolo od 19 sati otvaraju dueli Iskre i Jezera na stadionu “Braće Velašević”, te Dečića protiv Arsenala na Trening kampu FSCG. Rudar će u posljednjoj utakmici dana (20.15) ugostiti aktuelnog prvaka Sutjesku. U nedjelju - u 18 sati Mornar čeka Petrovac, a dva sata kasnije kolo zatvara Budućnost protiv Jedinstva.

Iskra je jedina ekipa koja u prvih šest kola nije okusila slast pobjede, mada je u posljednjoj utakmici u Danilovgradu mogla to da uradi protiv Budućnosti. S druge starne, Jezero je na diobi prve pozicije i apsolutni je hit prvenstva, tim prije jer su Plavljani tokom ljetnjeg prelaznog roka ostali bez niza važnih fudbalera. Novi trener Rade Petović je sjajno ukomponovao ekipu.

- Nismo poletjeli, čvrsto stojimo na zemlji, jer je cilj opstanak. Tačno je da idemo iznad plana, ali igramo dobro, a svaki igrač se trudi da iskoristi šansu. Zaista raddim sa dobrom grupom momaka. Iskra ima individualni kvalitet, ali nadamo se da Aleksandar Nedović, uprkos iskustvu i poznavanju lige, neće baš sve kockice sklopiti do utakmice protiv nas - naglasio je Petrović.

Prvi je i Dečić, koji je prvi poraz doživio u prošlom kolu na gostovanju Sutjesci (3:0). Tuzani nisu djelovali ubjedljivo kao u prethodnim utakmicama - ekipa Vladimira Jankovića tako je dobila dobru lekciju u spoznaji da šampionske ambicije neće tako lako ostvariti.

Priliku za popravni na kampu FSCG Dečić će imati protiv Arenala, novajlije koji je do prošlog kola djelovao izuzetno dobro. No, Tivćani se pod Vrmcem nisu proslavili u ubjedljivom porazu od Budućnosti...

Fudbalski dan zatvara se pod Golubinjom, gdje će Sutjeska pokušati da savlada Rudar. Pljevljaci su loše ušli u sezonu, ali su u prošlom kolu odigrali izuzetno borbeno, angažovano i disciplinovano u igri bez golova u Petrovcu.

- Biće izazovno i sigurno je pred nama teška utakmica. Cilj Sutjeske je jasan - pobjeda i da pokažemo kvalitet koji posjeduje ekipa. Domaćin će biti motivisan, pa iako jesmo favoriti svjesni smo i težine zadatka. Tim prije jer je svaka utakmica priča za sebe, ali ako ponovimo igru iz pobjede nad Dečićem, onda ni željeni rezultat neće izostati - smatra vezista Nikšićana Ilija Tučević.

PAROVI 7. KOLA

SUBOTA

ISKRA - JEZERO 19.00

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

DEČIĆ - ARSENAL 19.00

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

RUDAR - SUTJESKA 20.15

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

NEDJELJA

MORNAR - PETROVAC 18.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - JEDINSTVO 20.00

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: