Arsenal držao čas fudbala Dečiću, Sutjesci bod u Pljevljima, Iskra zaustavila Jezero

Ekipa Radisava Dragićevića uz plan je imala i toliko želje da je izdržala presing skoro 90 minuta u pobjedi nad liderom Dečićem

16789 pregleda 13 komentar(a)
Radisav Dragićević i Tivćani upisali veliki trijumf, Foto: FSCG
Radisav Dragićević i Tivćani upisali veliki trijumf, Foto: FSCG

Aktuelni prvak Sutjeska nije mogla do pobjede na gostovanju Rudaru, nije mogla ni da ponovi sjajnu igru iz prošlog kola i pobjede nad Dečićem. Nije bilo golova, pa je propustila priliku da se bodovno izjednači sa Tuzanima i Jezerom nakon 7. kola. Dečić je, inače, poražen od Arsenala, dok je Iskra zabilježila prvi trijumf u šampionatu, bila je bolja od Jezera.

Nikšićani su bili bolji rival pod Golubinjom, Azir Muminović je u prvom poluvremenu spektakularno iz gornjeg lijevog ugla “izvadio” šut Srđana Krstovića, da bi u nastavku Filip Knežević pogodio stativu. Prava uzbuđenja viđena su u finišu, obje ekipe su imale svoje šanse, ali bez rezultata. Tako su Pljevljaci i drugu utakmicu protiv favorita borbenom i organizovanom igrom završili bez pogodaka, jer su odoljeli i u Petrovcu...

Dečić je nakon gostovanja Sutjesci i drugi put poražen u sezoni, pošto je kao domaćin na Kampu FSCG nadigran od Arsenala - 4:2. Izabranici Vladimira Jankovića ušli su u utakmicu riješeni da rutinski i strpljivo iskoriste veću klasu, ali to nije bilo rješenje protiv ekipe koja je uz plan imala i toliku želju da je skoro 90 minuta izdržala visoki presing.

Tivćani su surovo kažnjavali svaku grešku rivala i na poluvremenu su imali tri gola prednosti. Dva puta je pogodio 19-godišnji Jovan Dašić - u 27. minutu nakon sjajnog ubacivanja Ivana Bulatovića sa lijeve strane, da bi 12 minuta kasnije se ušetao u kazneni prostor, driblingom izbacio rivala i pogodio. Bulatović je u 43. razornim udarcem sa 20 -tak metara pogodio desnu stativu, na odbitak je bio najbrži Boris Došljak sa ogromnih 0:3.

Dečić je u nastavku smanjio na 3:2 pogocima Stefana Denkovića u 68. i Fatosa Bećiraja u 76. minutu, da bi u 79. nade u preokret srušio upravo Bulatović - presjekao je loptu, izbacio rivala i rutinski pogodio za 4:2.

Iskra je do prvog trijumfa, nad Jezerom (2:1), došla evrogolom Damira Kojaševića u 89. minutu, kada je ljevicom sa 20 metara pogodio gornji lijevi ugao.

Jezero je povelo preko Balše Toškovića u 7, Žarko Popović je izjednačio tri minuta kasnije...

A sjutrašnjim utakmicama u Baru između Mornara i Petrovca od 18 sati, i dva sata kasnije u duelu Budućnosti protiv Jedinstva biće kompletirano 7. kolo Meridianbet. “Plavi” žele novi trijumf...

- Naša očekivanja pred svaku utakmicu su najveća moguća. Vjerujem da ćemo slaviti ukoliko budemo pravi i radili ono što šef stručnog štaba traži od nas - kaže desni bek “plavih” Uroš Ignjatović.

Budućnost je bez poraza od dolaska trenera Miodraga Džudovića - tri pobjede i remi. Jedinstvo je prvu pobjedu ostvarilo u prethodnom kolu kući protiv Iskre...

Petrovac ima jasnu poziciju, ako osvojio tri boda u Baru biće lider prvoligaške tabele.

Bonus video: