Nikola Vukčević: Živimo jedan za drugog i gladni smo uspjeha

U posljednje dvije utakmice treba nam sve ono što smo pokazali kroz dosadašnji tok kvalifikacija – da živimo jedan za drugog, da smo velika porodica i da smo gladni uspjeha. I naravno, da još jednom pokažemo pobjednički karakter koji nam je ugradio selektor", kazao je Vukčević
0 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: Savo Prelević
Nikola Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2017. 12:54h

Nikola Vukčević, nezamjenljivi prvotimac u reprezentaciji Crne Gore, smatra da „hrabri sokoli“ mogu do velikog rezultata i plasmana na Svjetsko prvenstvo.

"Veoma smo blizu cilja, ali ujedno i veoma daleko. Znamo da imamo kvalitet da izborimo baraž, pokazali smo to na prethodnih osam utakmica. U posljednje dvije utakmice treba nam sve ono što smo pokazali kroz dosadašnji tok kvalifikacija – da živimo jedan za drugog, da smo velika porodica i da smo gladni uspjeha. I naravno, da još jednom pokažemo pobjednički karakter koji nam je ugradio selektor", kazao je Vukčević za magazin FSCG.

Navijači su velika prednost Crne Gore u duelu sa Danskom...

"Uvijek su tu da nam daju dodatnu energiju, da daju taj dodatni impuls koji je itekako potreban u velikim utakmicama. Na podršku navijača odgovorimo tako što damo posljednji atom snage za što bolji rezultat i siguran sam da oni to prepoznaju. Vjerujem da je odnos koji smo izgradili sa navijačima jedan od razloga što je reprezentacije Crne Gore u finišu kvalifikacija kandidat za plasman na Svjetsko prvenstvo", kaže vezista Brage.

Danska ima dobru ekipu, osokoljena je pobjedom protv Poljske i u Podgoricu dolazi po ključne bodove u kvalifikacijama. Koliko taj iznenadni pozitivan momenat može da bude prednost Danaca?

"Danska ima fantastičnu reprezentaciju, igrače ekstra klase i među boljima su u Evropi. Imali su malo slabiji početak ali me njihovi posljednji rezultati ne iznenađuju uopšte. U dobroj su seriji i svakako da su dobili na samopouzdanju, pogotovo nakon igre i trijumfa protiv Poljaka. Ipak, i mi smo u dobro seriji i sigaran sam da su Danci dobro svjesni te činjenice".

Ključ može da bude blokiranje Eriksena.

"On je jedan od najboljih igrača u Evropi na svojoj poziciji i uvijek je zadovoljstvo igrati protiv igrača takvih kvaliteta. U prvom duelu odradili smo odličan posao i uspjeli smo da ga zaustavimo u građenju igre. Ne sumnjam da ćemo i ovog puta biti uspješni u zaustavljanju najboljeg igrača Danske".

Bonus video: