U nacionalnom timu nema prijateljskih, samo kontrolnih utakmica

"Neki igrači su umorni od igranja cijele sezone, a drugi nisu imali dovoljnu minutažu iz raznih ratzloga. Ne znam koliko je dobar ovaj termin za igranje ovakvih mečeva”, rekao je Janković
66 pregleda 1 komentar(a)
trening reprezentacija Tumbaković, Foto: Filip Roganović
trening reprezentacija Tumbaković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.05.2018. 15:54h

Za publiku i igrače prilično neinteresantne, za trenere značajne – prijateljske utakmice polako idu u istoriju, a Crna Gora će u subotu odiigrati posljednju.

Rival pod Goricom je Slovenija, u završnom testu pred Ligu nacija, koja počinje u septembru.

“Prijateljske utakmice na nivou reprezentacija ne postoje, već samo samo kontrolne. To znači da igrači koji su prethodne dvije godine pozivani mogu da potvrde vrijedinot i povjerenje selektora i stručnog štaba, dok druga grupa igrača treba da dokaže kvalitet, kao što je bio slučaj i na prethodnoj utakmici. To očekujemo da će se dogoditi i u subotu”, kazao je Aleksandar Janković, član stručnog štaba nacionalnog tima.

Bilo je primjetno protiv Bosne i Hercegovine da mlađi fudbaleri i oni sa manje nastupa igraju u grču i kao da su impresionirani nastupom u nacionalnom timu.

“Bilo je toga, ali treba uzeti u obzir da je junski termin težak više psihički, nego fizički. Neki igrači su umorni od igranja cijele sezone, a drugi nisu imali dovoljnu minutažu iz raznih ratzloga. Ne znam koliko je dobar ovaj termin za igranje ovakvih mečeva”, rekao je Janković.

Dva igrača dobila su značajnu ulogu u ponedjeljak u Zenici. Debitant Boris Kopitović i povratnik Nebojša Kosović bili su u startnoj postavi.

“Kopitović je na specifičan način ušao u meč, jer je bukvalno minut prije početka saznao da igra, jer je igrač koji je trebalo da nastupi povrijeđen. Osjetio je grč, ali ima kvalitet, nadamo se da će opravdati poziv i povjerenje”, rekao je Janković.

Kosović se, s druge strane, vratio u nacionalni tim, ali i na teren, nakon skoro godinu pauze.

“Prvih 20 minuta odigrao je onako kako zna. Ima fantastičan izlazak iz duela, razigrava ekipu, ali se kasnije vidjelo da nema ritam meča, da fizički nije u formi, što je i logično s obzirom na pauzu”, kazao je Janković.

Na konstataciju da je Kosović tip igrača, kakve voli selektor Tumbaković, Janković je odgovorio:

“Nije riječ o tome da li je Kosović voljen ili ne, mi tražimo igrače koji imaju kvalitet da pruže nešto reprezentaciji, a on definitivno ima kvalitet za to”.

Tomašević u subotu na operaciji

Žarko Tomašević povrijedio se na zagrijavanju za meč sa Bosnom i Hercegovinom, zbog čega će morati na operaciju.

Srećom, povreda nije ozbiljna kakva je mogla da bude. U pitanju su ligamenti koljena, a povreda se rješava prilično rutinskim hirurškim zahvatom.

Tomašević će ga obaviti u Novom Sadu, kod doktora Milankova.

Bonus video: