Bakić debitovao za Budućnost: Donio sam pravu odluku, spreman sam da pomognem timu

Vezista je sinoć protiv Jedinstva upisao prve minuta u dresu novog kluba

4885 pregleda 1 komentar(a)
Bakić na utakmici sa Jedinstvom, Foto: FSCG
Bakić na utakmici sa Jedinstvom, Foto: FSCG

Budućnost je sinoć u sedmom kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige savladala Jedinstvo (3:0), preuzela prvo mjesto na tabeli i promovisala novo pojačanje.

Prve minute u dresu novog kluba upisao je Marko Bakić, koji je u igru ušao u 76. minutu umjesto Viktora Đukanovića. Bakić je kao slobodan igrač došao u Podgoricu nakon što je ljetos završio saradnju sa belgijskim Muskronom.

„Iskreno, debi mi puno znači jer sam odradio svega trening-dva sa ekipom. Prijalo mi je što sam dobio šansu, ponovo osjetio strast utakmice, pogotovo pod Goricom jer nekako specijalno volim taj stadion. Bila mi je čast da igram pred našim navijačima, osjetim atmosferu, saigrače...“, rekao je Bakić za klupski sajt.

Budučnost je vezala pet mečeva bez poraza i sada je lider na tabeli zbog bolje gol razlike od Dečića i Jezera.

„Debi sigurno još više dobija na značaju jer smo pobijedili i došli do liderske pozicije. Smatram da Budućnost kao klub u našoj državi uvijek treba da bude na prvom mjestu, da je to mjesto koje nam pripada i vjerujem da ćemo tu ostati do kraja prvenstva“.

Bakić je 2012. godine iz Mogrena otišao u Torino, nakon toga je igrao u Fiorentini, Speciji, Belenensešu, Bragi, Alkorkonu i Muskronu. Za reprezentaciju Crne Gore je odigrao 21 utakmicu.

„Donio sam odluku za koju mislim da je prava i vjerujem da će se na kraju tako ispostaviti. Odlučio sam da je vrijeme za neki presjek, da treba da se osjećam dobro i na terenu i van njega, čekao sam do posljednjeg momenta da bude to nešto što sam zamislio, a ukoliko ne bude – da krenem sve ispočetka“, kazao je Bakić.

Bakić je zadovoljan realizovanim transferom.

„Smatram da ništa loše nisam napravio što se tiče moje karijere, štaviše – da će dolazak u Budućnost biti jedan pozitivan impuls za mene. Vjerujem da ću se osjećati onako kako sam trebao oduvijek da se osjećam. Srećan sam što sam tu, spreman sam da pomognem timu“.

Budućnost u srijedu (19) gostuje Dečiću u osmini finala Kup Crne Gore.

„Bez lažne skromnosti, Budućnost mora da ima najveće ciljeve u domaćim okvirima. To su svakako titula i Kup, bez nekog skrivanja. I trudićemo se da dođemo do trofeja, kao i da u Evropi uradimo nešto više, jer mislim da nije nerealno i da samo treba vjerovati“, jasan je vezista.

Dobrim igrama u Budućnosti, Bakić bi mogao da vrati status reprezentativca.

„To je jedna od mojih želja, jedna od motivacija što sam tu. Daću sve od sebe prije svega da pomognem klubu, a onda i da zaigram za reprezentaciju, jer mislim da mogu još da pružim. Međutim, biće kako selektor odluči“, poručio je na kraju Marko Bakić.

Bonus video: