Crna Gora čeka Maltu i sanja put u baraž, Marić: Da kvalifikacije završimo kako smo ih i počeli

Ako naše fudbalerke savladaju Maltu, a BiH ne dobije Azerbejdžan u gostima, tim Mirka Marića ide u baraž za SP

8788 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra od 18 sati igra meč nakon kojeg bi mogla da slavi istorijski uspjeh - plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Pred duel sa Maltom na kampu FSCG na Starom aerodromu tim Mirka Marića ne zavisi od sebe, jer Bosna i Hercegovina ima bod više.

BiH ide na megdan Azerbejdžanu, pa bi našoj selekciji trijumf nad Maltom, uz neuspjeh Bosne i Hercegovine (da ne slavi) značio i da ide u baraž.

"Mi prije svega moramo da se koncentrišemo na našu utakmicu, to sam naglasio djevojkama. Ne možemo da razmišljamo o utakmici u Azerbejdžanu. Ono što sam ranije i rekao, ponavljam - bilo bi lijepo da ovu priču završimo onako kako smo je i počeli - pobjedom", rekao je Marić i dodao:

"Počeli smo trijumfom nad BiH, bilo bi sjajno da sve zaokružimo osvajanjem tri boda protiv Malte, a to neće biti nimalo lako", istakao je Marić.

Crna Gora je upisala tri pobjede u kvalifikacijama, a protiv Malte je slavila 2:0 u prvoj utakmici.

Tada je, međutim, bila u najjačem sastavu - sa Slađanom Bulatović i Armisom Kuč, na koje Marić ne može da računa u završnim mečevima. Nedostajaće i Anđela Tošković i Nađa Stanović.

Naša selekcija je u četvrtak izgubila od favorita Danske, bilo je 5:1.

"Možda zvuči čudno poslije 5:1, ali odigrali smo utakmicu korektno i to nam daje nadu da možemo da pobijedimo Maltu. Na početku kvalifikacija sam i rekao da smo mi, Malta i Azerbejdžan ekipe podjednakog kvaliteta, a to su pokazali i rezultati. Ne smijemo, međutim, da zaboravimo da smo jedino mi dali golove Danskoj, i to dva, po jedan na oba meča. To pokazuje da imamo šta da kažemo u napadu, a to nam je potrebno u narednom meču", naglasio je Marić.

Bonus video: