Osmajić zasijao na Stadionu svjetlosti

Nikšićanin postigao vodeći gol za Vizelu protiv Benfike, ali je na kraju lisabonski gigant preokrenuo i slavio

5463 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Osmajić, Foto: Vizela
Milutin Osmajić, Foto: Vizela

Milan Mijatović, golman Al Adalaha iz Saudijske Arabije, je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda. U Saudijskoj Arabiji su odigrana dva kola, Al Adalah je u drugoj rundi poražen na gostovanju od Al Taea 1:0, a Mijatović je imao nekoliko dobrih intervencija, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,8.

Nakon dva odigrana kola Al Adalah je 15. na tabeli bez osvojenog boda i bez postignutog pogotka.

Mijatović je u Al Adalah prešao ovog ljeta. Čelnici kluba iz Saudijske Arabije su dugo pratili crnogorskog golmana, a nakon odličnih partija protiv Rumunije i Bosne i Hercegovine u Ligi nacija odlučili da ga angažuju.

Nakon Mijatovića slijede napadač Sportinga iz Hihona Uroš Đurđević i štoper Ouklend rutsa Emrah Klimenta (6,9).

Đurđević je ove sezone postigao dva pogotka, ali u prethodnom kolu nije bio strijelac za Sporting. Ekipa iz Asturije je u gostima savladala Ponferadinu 3:1, a napadač “hrabrih sokola” je zamijenjen u 85. minutu, kada je meč bio riješen.

Sporting se nakon četiri utakmice nalazi na četvrtom mjestu u Segundi s osam bodova i bez poraza.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

A Klimenta je ove sezone standardan član prve postave Ouklenda. Momak rođen u Rožajama je odigrao 22 meča u USL šampionatu, a prethodnog vikenda je proveo 90 minuta na terenu protiv San Antonija. Ouklend je taj meč izgubio 2:0 i nakon 28. kola zauzima deveto mjesto na tabeli sa 33 boda.

Klimenta je upisao sedam nastupa za Crnu Goru. Debitovao je 2016. protiv Turske u Antaliji, a posljednji meč odigrao je dvije godine kasnije u Ligi nacija protiv Rumunije.

Među najboljih pet crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda su još Milutin Osmajić i Nikola Šipčić (6,8).

Osmajić je ljetos stigao u portugalsku Vizelu na jednogodišnju pozajmicu iz Kadisa i već u trećem nastupu je zasijao na najvećoj sceni. Nikšićanin je u petak, na “La Lužu”, popularnom Stadionu svjetlosti, u 20. minutu postigao gol protiv Benfike, doveo Vizelu u vođstvo, ali su “orlovi” preokrenuli i nakon penala u 12. minutu sudijske nadoknade slavili 2:1.

Vizela je nakon ovog meča 13. na tabeli sa pet bodova.

S druge strane, Šipčić je odigrao 90 minuta za Tenerife, a ekipa s Kanarskih ostrva je uspjela na domaćem terenu da savlada Rasing 1:0 i upiše prvu pobjedu ove sezone.

Šipčić je ove sezone odigrao dva meča, a Tenerife se nalazi na 16. mjestu Segunde sa četiri boda.

Bonus video: