Dame čekaju Maltu i sanjaju baraž za SP

Naše fudbalerke igraju sa Maltom (18). Ako slave, uz makar remi BiH u Azerbejdžanu, idu u baraž za Svjetsko prvenstvo

4293 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora vjeruje u srećan epilog, Foto: FSCG
Crna Gora vjeruje u srećan epilog, Foto: FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore danas od 18 sati igra meč nakon kojeg bi mogla da slavi istorijski uspjeh - plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Pred duel s Maltom na kampu FSCG na Starom aerodromu tim Mirka Marića ne zavisi od sebe jer Bosna i Hercegovina ima bod više, ali reklo bi se da mu šanse i nisu nerealne.

BiH, naime, ide na megdan Azerbejdžanu, pa bi našoj selekciji trijumf nad Maltom, uz neuspjeh Bosne i Hercegovine (da ne slavi) značio i da ide u baraž za SP.

- Mi prije svega moramo da se koncentrišemo na našu utakmicu, to sam naglasio djevojkama. Ne možemo da razmišljamo o utakmici u Azerbejdžanu. Ono što sam ranije i rekao, ponavljam - bilo bi lijepo da ovu priču završimo onako kako smo je i počeli - pobjedom - rekao je Marić i nastavio:

- Počeli smo trijumfom nad BiH, bilo bi sjajno da sve zaokružimo osvajanjem tri boda protiv Malte, a to neće biti nimalo lako - istakao je Marić.

Crna Gora je upisala tri pobjede u kvalifikacijama, a protiv Malte je slavila 2:0 u prvoj utakmici. Pobjeđivala je i Bosnu i Hercegovinu i Azerbejdžan.

U prvom meču s Maltežankama je, međutim, bila u najjačem sastavu - sa Slađanom Bulatović i Armisom Kuč, na koje Marić ne može da računa u završnim mečevima. Nedostajaće i Anđela Tošković i Nađa Stanović.

Naša selekcija je u četvrtak izgubila od favorita Danske, bilo je 5:1, ali Marić je uprkos ubjedljivom porazu imao razloga da bude zadovoljan.

- Možda zvuči čudno poslije 5:1, ali odigrali smo utakmicu korektno i to nam daje nadu da možemo da pobijedimo Maltu. Na početku kvalifikacija sam i rekao da smo mi, Malta i Azerbejdžan ekipe podjednakog kvaliteta, a to su pokazali i rezultati. Ne smijemo, međutim, da zaboravimo da smo jedino mi dali golove Danskoj, i to dva, po jedan na oba meča. To pokazuje da imamo šta da kažemo u napadu, a to nam je potrebno u narednom meču - naglasio je Marić.

Bonus video: