Buđenje Rašforda, Leao brz kao metak

Ten Hag zaslužan za sve bolju formu napadača Mančester junajteda, Portugalac dominirao u milanskom derbiju

3372 pregleda 0 komentar(a)
Leao je bio strijelac i asistent protiv Intera, Foto: Reuters
Leao je bio strijelac i asistent protiv Intera, Foto: Reuters

Luj van Gal je 2015. godine lansirao Markusa Rašforda u prvi tim Mančester junajteda, nakon toga je engleski napadač imao odličnih sezona, ali je i lutao sa Žozeom Murinjom i Ole Gunarom Solskjerom, potom i Ralfom Rangnikom...

Kako izgleda Rašford na startu ove sezone, djeluje da će ga iz krize izvući još jedan Holanđanin - Erik ten Hag. Rašford je u nedjelju bio dvostruki strijelac u pobjedi nad Arsenalom, prije dvije sedmice je pogodio i protiv Liverpula i počeo da podsjeća na onog igrača kojem nije mogao da parira malo koji defanzivac u Premijer ligi.

Milanski derbi je protekao u znaku “rosonera” i u dominaciji Rafaela Leaa, koji je srušio Inter (3:2) sa dva gola i asistencijom.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Menjan (Milan) - šampion je gubio, pa vodio 3:1 protiv “nerazura”, ali je morao da dočeka dvije perfektne odbrane Francuza da bi sačuvao prednost. Parada kod šuta Hakana Čalhanoglua sa preko 20 metara je odbrana kola u Seriji A.

ODBRANA

Judodži (Udineze) - Totenhem i Antonio Konte dobro znaju koga su kupili. Ima samo 19 godina, nema sumnje da ga čeka velika karijera. Moglo je to da se vidi i u duelu sa Romom.

Mendeš (Pari Sen Žermen) - mladi Portugalac je potpisao rutinsku pobjedu “svetaca” na gostovanju Nantu.

SREDINA

Amrabat (Fiorentina) - “viola” je pregazila Juventus, stvorila desetak šansi, ali nije mogla do pobjede (1:1). Marokanac je diktirao ritam koji vezni red “stare dame” nije mogao da prati.

Onana (Everton) - brzo je postao najvažnija karika kod Franka Lamparda. Rezultati još ne idu naruku Belgijancu, ali svima je jasno da su “karamele” dobro potrošile tridesetak miliona eura.

Gregorič (Frajburg) - Austrijanac je bio jedan od najboljih i strijelac u Leverkuzenu, Frajburg je prvi na tabeli Bundeslige.

NAPAD

Leao (Milan) - Interova odbrana nije imala rješenja za njegovu brzinu, mada mu je i sama “pomogla” da bude čovjek odluke u velikom gradskom derbiju. Portugalac je postigao prvi i treći gol...

Žiru (Milan) - ..., a bio je asistent kod pogotka francuskog golgetera koji je za 2:1 matirao Samira Handanovića.

Rašford (Mančester junajted) - opet je napast za premijerligaške odbrane. Igra kao preporođen, sve je zasluga Ten Haga.

Sadik (Sosijedad) - kakav debi za bivšeg fudbalera Partizana kojeg je Sosijedad platio preko 20 miliona Almeriji. Nigerijac je bio strijelac protiv Atletika za remi na “Anoeti”, to mu je već treći pogodak u sezoni u La Ligi nakon što je dva postigao u bivšem klubu.

Levandovski (Barselona) - četiri utakmice i pet golova u prvenstvu, već sada može da se kaže da Poljak ide ka fenomenalnim brojkama.

Bonus video: