Zagreb slavi Dinamovo čudo, Čačić veliča igrače, Tuhel kaže da je Čelsi dobio težak udarac

"Nisam ovo očekivao, nisam ovo predvidio, bio sam u pogrešnom filmu. Nismo bili precizni, odlučni, aktivni, ni individualno, ni timski", rekao je Tuhel nakon poraza u Zagrebu

8677 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liga šampiona krenula je senzacijom, Dimamo je golom Mislava Oršića na Maksimiru srušio Čelsi (1:0), prvaka Evrope iz 2021. godine.

"Ne znam šta da kažem. Atmosfera je bila fantastična. Znali smo da će biti ovakva utakmica, da ćemo morati non-stop da se branimo i pokušavamo iz kontranapada. Nazad smo bili čvrsti, kompaktni. Svi su dali doprinos ovome, svih 20 igrača", kazao je Mislav Oršić, koji je prije godinu i po srušio još jednog engleskog velikama u Zagrebu, Totenhema, i to het-trikom (3:0).

Trener Dinama Ante Čačić opisao je trijumf - istorijskim.

"Gledajte, ovo je sigurno istorijska utakmica. Izuzetno vrijedna tri boda protiv moćnog Čelsija. Ne sjećam se da je Dinamo ikada dobio ovako jaku ekipu. Ovo je najjači Čelsi, u najjačem timu. Čestitke mojim igračima na 90 minuta koncentracije, spremnosti da u niskom bloku čekamo svoje šanse. Znao sam da će nam se otvoriti, samo smo morali biti koncentrisani do kraja. Nismo imali loše mjesto u timu", rekao je Čačić.

Trener Čelsija Tomas Tuhel rekao je da je njegov tim doživio težak poraz.

"Ljut sam na sebe, na naš nastup, ovo je težak neuspeh", rekao je Njemac.

"Nisam ovo očekivao, nisam ovo predvidio, bio sam u pogrešnom filmu. Nismo bili precizni, odlučni, aktivni, ni individualno, ni timski", rekao je on.

Tuhel je dodao i da će kazniti igrače uzimanjem slobodnog dana.

"Počeli smo dobro, prvih 15-20 minuta, ali nam je nedostajalo odlučnosti, nedostajalo nam je 'krvi'. Imali smo dovoljno dodavanja, osvojenog prostora, ali trebalo je da imamo više udaraca. Gol smo primili iz kontre dvojice igrača, to nam se do sada nikada nije dogodilo. Smatrao sam da smo na dobrom putu, ali sam iznenadjen", dodao je on.

Tomas Tuhel
foto: Reuters

"Nismo potcijenili Dinamo, ako jesmo onda imamo veliki problem. Ne znam šta je posljedica ovakve igre, možda manjak odlučnosti, ili gladi. Nismo imali inteziteta, gubili smo duele. Ne možete u engleskom prvenstvu ili Ligi šampiona igrati utakmicu ovako niskog inteziteta", ocijenio je Tuhel, kome je ovo bila 100. utakmica na klupi londonskog kluba.

Bonus video: