Osnovani prošle godine, a već pucaju na titulu prvaka države

Predsjednik kluba Beto Drenjanin ne krije da su te ambicije realne imajući u vidu pojačanja ali i atmosferu u klubu

3906 pregleda 2 komentar(a)
Futsal klub Dolcinium, Foto: Dolcinium
Futsal klub Dolcinium, Foto: Dolcinium

Iako formiran prije nešto više od godinu, futsal klub „Dolcinium“, pokušaće da ove sezone osvoji šampionat Crne Gore i da prvi put put u istoriji ulcinjskog sporta jednu titulu prvaka države preseli u najjužniji grad.

Predsjednik kluba Beto Drenjanin ne krije da su te ambicije realne imajući u vidu pojačanja ali i atmosferu u klubu.

Ulcinjani žele da sa trona svrgnu KMF Titograd, koji je posljednjih godina neprikosnoven na domaćoj sceni, a istakao se i sjajnom organizacijom Uefinih kvalifikacionih turnira za Ligu šampiona, gdje je ovog ljeta nedostajao samo gol za prolaz u drugu fazu.

„Klub je odmah nakon osnivanja, 27. jula 2021, zauzeo svoje mjesto u prvoj Futsal ligi Crne Gore gdje smo bili hit i kao najmladji klub u državi, pružili odlične rezultate. U direktnim duelima, pobjeđivali smo klubove koji postoje decenijama na futsal sceni Crne Gore. Sala Osnovne škole „Maršal Tito“, postala je teško osvojiva tvrđava i svako gostovanje bilo kojem klubu, u Ulcinju je bilo teško i neugodno“, kazao je Drenjanin, podsjetivši je da uz podršku svih prijatelja Dolciniuma ove godine odrađen sjajan prelazni rok tokom kojeg je u klub doveden gotovo kompletan tim Brskova, koji je prošle godine bio finalista Prve lige.

Kao najveća pojačanja ove godine naveo je Đura Milanovića, Vasa Dubaka, Ivana Asanovića, Vojislava Bojovića i Lazara Ćulafića. U klubu su ostali i prošlogodišnji nosioci igre - Ivan Mugoša, Marko Koprivica i Luka Živković.

„Uz njih su tu i ponos Dolciniuma, naši domaći igrači, Gabrijel Rudović, Ibrahim Ficić, Muharem Aličković, Niki Llukiq i Amar Muratović, koji je najveći talenat u Crnoj Gori sa svojih samo 16 godina“, istakao je Drenjanin.

On je ubijeđen da će ove sezone, Dolcinium ispisati još jednu stranicu istorije Ulcinja na zadovoljstvo svih građana.

„Ove godine nijesmo kasnili, bili smo odlučni i znali smo naše ciljeve a oni su jasni - da u Ulcinj donesemo titulu prvaka države. Dovođenjem tako zvučnih pojačanja ti ciljevi i ambicije su više nego realni, naš grad to zaslužuje i drago mi je da će Dolcinium biti u prilici da te snove pretvori u javu“, kazao je Drenjanin.

Bonus video: