Noćna mora Liverpula, Klop: Ne bojim se otkaza, vlasnici očekuju da ja riješim situaciju

Liverpul na startu Lige šampiona doživio ubjedljiv poraz na gostovanju Napoliju - 4:0

5515 pregleda 3 komentar(a)
Klop u Napulju, Foto: Reuters
Klop u Napulju, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula doživjeli su debakl u prvom kolu Lige šampiona - prošlogodišnji finalista poražen je na gostovanju Napoliju (4:1) i nastavio sa blijedim partijama na startu nove sezone.

Napoli je nakon prvog poluvremena vodio 3:0, promašio i penal, pa je pobjeda na kraju mogla da bude i ubjedljivija.

"Napoli je odigrao jako dobru, a mi jako lošu utakmicu. Zašto smo bili loši? Početak nas je poljuljao, penal, pa ubrzo i još jedan penal. Nije lako u ovoj atmosferi, ali naši problemi leže u tome što jednostavno nismo igrali dobro. Nismo bili kompaktni, ne mogu se sjetiti jedne situacije u kojoj jesmo. U 60 minuta nijednom nismo napravili kontrapresing, sve dok Tijago nije ušao. Gubili smo mnogo lopti jer smo bili daleko", rekao je nakon meča menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Mnogo toga nije štimalo u igri Liverpula.

"Vezni red je bio nepovezan i to je očigledno. Moj je posao sad da otkrijem zašto nam ne ide. Nije ovo prvi put da ne igramo dobro, a dio razloga i znamo, ali zaista mislim da smo mogli da odigramo puno bolje, a nismo. Moja je odgovornost, moraću da razmislim, ponovo pogledam utakmicu i pokušam da shvatim gdje je tačno pošlo po zlu kako bih momcima prenio pravu poruku."

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel juče je dobio otkaz, pa su novinari pitali Klopa da li se on boji istog scenarija.

"Ne baš, nije takav slučaj. Naši vlasnici su vrlo smireni i očekuju da ja riješim situaciju, a ne neko drugi", miran je bio Klop.

Liverpul naredne sedmice u drugom kolu dočekuje Ajaks.

Bonus video: