Bojan Roganović: Oduševljen sam prijemom i uslovima u Torpedu

Crnogorski lijevi bek Bojan Roganović potpisao je ugovor sa Torpedom na tri godine

5316 pregleda 4 komentar(a)
Crnogorski internacionaalac je zadužio dres sa brojem 90, Foto: torpedo.ru
Crnogorski internacionaalac je zadužio dres sa brojem 90, Foto: torpedo.ru

Nakon sjajnih igara na startu sezone u dresu Čukaričkog, 21-godišnji lijevi bek Bojan Roganović potpisao je ugovor na tri godine sa moskovskim Torpedom.

Najjaču ligu Srbije, u kojoj je sa Čukaričkim bio treći, nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore je zamijenio ruskom Premijer ligom.

"Prvi utisci su i više nego odlični! Moskva je velelepan grad, Torpedo ima bogatu istoriju a uprava i igrači su me lijepo dočekali. Prezadovoljan sam uslovima koje klub pruža, ali i trogodišnjim ugovorom", sumira utiske Roganović dan nakon dolaska u Torpedo.

Njegov novi klub je očajno startovao, nakon 8. kola je pretposljednjii sa osvojenim bodom, ali...

"Nema tenzije i po prvi put u karijeri doživljavam nešto tako - nema stresa, zabrinutosti, nervoze... Atmosfera je opuštena, dobra i jedva čekam da se dokažem u novom klubu. Cilj je opstanak u ovoj sezoni".

Roganović je odigrao ukupno 17 utakmica za mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore, ove sezone je u najjačoj ligi Srbije odigrao šest utakmica sa učinkom od dvije asistencije. On je i u evropskim kvalifiakcijama imao dvije asistencije u četiri nastupa, ali je Čukarički u drugom krugu eliminisan u dvomeču sa Tventeom.

"Danas sam odradio i prvi trening, prilično naporan moram priznati. Saigrači su uglavnom iz Rusije, tu je stari znanac iz Crvene zvezde, Francuz Le Talek, a sa mnom je u tandemu došao i štoper iz Čukaričkog Stefan Šapić. Potpsiali su i po jednog fudbalera iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Uz njih će mi biti lakša adaptacija", zaključio je Roganović.

On je ponikao i igrao u Budućnosti, ali i za OFK Titograd. Roganović ima osvojen Kup Crne Gore.

Bonus video: